Topluma “organik” kitabevi…

Türkçe kitapların satılacağı “Organic Market Coffee ve Kit@pevi”i Tottenham’da açıldı…

Erkan Hoşafçı / Londra Medy – İrfan Şahin, yönetiminde “665 High Road Tottenham N17 8AD” adresinde, Tottenham Hotspur’un yeni stadyumu karşısında açılan “Field Seat” cafe, kitabevi ve toplantı mekanı olarak hizmet verecek.

İrfan Şahin kitabevinin Türkçe’nin yanı sıra, Kürtçe ve İngilizce çevirisi yapılan Türkçe kitapları okurla buluşturacağını belirterek şunları söyledi:

“Kitap dostlarının ikinci adresi olacak kitap, sanat ve yeme içme mekanı olmasını amaçlıyoruz. Orhan Pamuk, Ayşe Kulin ve Elif Şafak gibi yazarların aralarında olduğu İngilizce’ye çevrilmiş kitapları da raflarımızda bulabileceksiniz. Sektörde 20 yıllık deneyimimle “Field Seat”te şiir günleri, imza günleri, fotoğraf ve resim sergileri gibi çeşitli etkinlik ve toplantılar düzenlenecek. Ayrıca özel toplantılar için de hizmet vereceğiz.”

Şahin, 2001’de ilk kitabevini yine Tottenham’da açtığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Kitabevi olarak üç kere Londra kitap şenliği düzenledik. Yasarlar, şairler ve kitap imza günleri yaptık. Field Seat’de de kitap şenliklerini sürdüreceğiz.”

KİTABEVİNİN ADI

Şahin, yarım kalan projesini tamamlamak için kurduğu mekanın adını ‘Field Seat’ koymasını da şöyle açıkladı:

“Organik marketten dolayı ‘tarlada oturarak yemek yiyen’ anlamına gelmektedir. Eski kullandığımız logo ‘kit@pevi’yi de kullanmaya devam edeceğiz.”

“ÇOK AMAÇLI MEKAN OLACAK”

Kültür ve sanat adına çok amaçlı bir mekan tasarladıklarını anlatan Şahin, “Field Seat cep sineması olarak da kullanıma açıktır. Kültür ve sanat adına her türlü etkinliğin yapılabileceği bir genişliğe sahibiz. Ayrıca öğrencilerin ders çalışabileceği bir ortam da yarattık. Duvarlardaki kitap rafları bu ortamı hazırlıyor zaten” dedi.

Şahin, kitap dostlarının incelmiş bir beğenisi olduğunu anlatarak, “Biz de cafê kısmında kitap dostlarının damak zevkine uygun yiyecek ve içecekler sunuyoruz. Zelal Su’nun desteğiyle bütün sularımızı arıtıyoruz.  Kendilerine teşekkür ederiz. Kahvaltı türü olarak çay, kahve, sandviç ve salatalar yapıyoruz. Vejetaryen yemeklerimiz ve meze tarzı yemeklerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

Şahin toplum üyelerini mekana beklediğini belirterek “Zengin kitap rafları ve mönümüz sizi Field Seat müdavim yapacaktır. Ayrıca eski dostlarınızı da mekanda görme şansınız yüksek olacaktır. Ayrıntılı bilgi 020 8808 2525’den alınabilir” diye devam etti.

2225700cookie-checkTopluma “organik” kitabevi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.