Toplumda sevilen Kıbrıslı işadamı Şükrü Ahmed’i yitirdik

Toplumda sevilen Kıbrıslı işadamı Şükrü Ahmed 21 Eylül saat 20’de bir aydır “enfeksiyon”dan tedavi gördüğü Whipps Cross Hastanesi’nde kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Ahmed’in ailesi kayıplarının büyük olduğunu, Ahmed’in efsane bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, cenazeyle ilgili şu bilgileri verdiler:

“Değerli büyüğümüz, 28 Eylül Cumartesi saat 13.30’da Palmers Green Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra saat 15’te Trent Park Mezarlığı’na defnedilecektir.”

ŞÜKRÜ AHMED?

Şükrü Ahmed 1936’da Magusa’da doğar. Rum usta Gredis’in yanında araba tamirciliğiyle çalışma yaşamına atılır. 1954’te Londra’ya gelir ve elektronik parçalar üreten bir şirkette işe başlar ve menecerliğe kadar yükselir.

1964’te kendi şirketi Denim’i kurar ve 1970’te Tottenham’da 1971’de de Newington Green’de çamaşırhane (Launderette) açar. Kot boyama ve deri çeket fabrikalarıyla işini büyüten işadamı 2017’de kalp spazmı geçirince emekli olur.

1999 ve 2004’te kalça kemikleri değiştirilen Ahmed’in beli de doktorların yanlış tedavisi sorucu kırılmıştı.

Aycan (eşi Nural Ezel) ve Mete (eşi Nezire Ahmed) isimli çocukları olan Şükrü Ahmed’in 4’te torunu bulunuyor. Ahmed toplumda dürüstlüğü ve yardımseverliği ile tanınıyordu.

2337050cookie-checkToplumda sevilen Kıbrıslı işadamı Şükrü Ahmed’i yitirdik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.