Toplumdaki derneklerden Barış’a saldırıya protesto

Britanya Demokratik Güçbirliği, Kuzey Londra’da gece uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Barış Küçük’ün taziye ve saldırıyı protesto yürüyüşü düzenleyecek.

Britanya Demokratik Güçbirliği açıklamasında “11 Portland Gardens N4 1HU” adresindeki Kürt Toplum Merkezi’nde (Kurdish) 9 Haziran günü saat 12’de taziye ve saat 17’de de saldırıyı protesto yürüyüşü yapılacak.

Britanya Demokratik Güçbirliği, Londra’da ağırlıklı olarak topluma yönelik çalışmalar yapan ikisi federasyon olmak üzere toplam 18 STK’nin birer temsilcisinden oluşuyor.

Polis, 1 Haziran cumartesi saat 3.10 sularında Seven Sisters caddesine çıkan Vartry Road’da bıçaklı saldırı sonucunda ayağından ağır yaralanan Barış Küçük’e ilk müdahalenin olay yerine gelen ambulans tarafından yapıldığını ve tedavisi kaldırıldığı Royal London Hastanesi yoğun bakımında da sürmüştü. Tedavisi sırasında kalbinin durduğu ve müdahale ile çalıştırıldığı belirtilen Küçük’ün 3 Haziran pazartesi günü yaşam savaşını kaybettiği açıklanmıştı.

Britanya Demokratik Güçbirliği’nin “Gençlik gelecektir, geleceğimize sahip çıkalım” başlıklı açıklaması aynen şöyle:

“Değerli gencimiz Barış Küçük, Londra’da yaşanan toplumsal krizin son kurbanı oldu. Toplumumuzun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde her gün bir genç bıçaklı saldırılarda yaşamını yitiriyor. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak, bu gidişata dur demek ve sorumluluk sahibi devlet kurumlarını harekete geçirmek hepimizin görevi.

Barış’lar ölmesin, analar ağlamasın diye haykırma zamanıdır. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma zamanıdır. Toplumsal duyarlılık yaratmak, devlet kurumlarına gerekli tedbirleri alma çağrısı yapmak için yürüyoruz. Küçük ailesinin taziyeleri kabul ettiği Kürt Toplum Merkezinden Barış’ımızın katledildiği yere bir yürüyüş gerçekleştirip, olay yerinde bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.

Britanya Demokratik Güçbirliği olarak tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve düzenleyeceğimiz basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.”

AÇIK GAZETE: Barış Küçük’ün ailesine taziye sabır diliyoruz.
İLGİLİ KÖŞE: FARUK ESKİOĞLU / Barış’lar ölmesin
https://acikgazete.com/barislar-olmesin/

2305470cookie-checkToplumdaki derneklerden Barış’a saldırıya protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.