Torino olimpiyatları için alarm verildi

Torino Kış Olimpiyatlarının başlamasına saatler kala Piemonte bölgesindeki olimpiyat başkenti hem olası bir terör saldırısına hem de bölgedeki Susa vadisinde İtalya’yı Fransa’ya bağlayan tüneli protesto eden küreselleşme karşıtı ve anarşist grupların protesto gösterileri nedeniyle adeta kuşatıldı.

Asker ve polisten alınan desteke oluşturulan güvenlik kadrosunda kis olimpiyatları boyunca 15 bin güvenlik elemanının görev yapacağı belirtildi.

Torino Kış Olimpiyatlarının açılış törenine katılımları beklenen ABD başkanı George Bush ve eşi Laura Bush nedeniyle Amerikan gizli servis ajanları da Torino konumlandı.

İtalya İçiçleri Bakanı Pisanu Torino için alarm durumuna geçildiğini ifade ederek, bir terör saldırısından çok küreselleşme karşıtı 500 kişinin protestosunun kış olimpiyatları acıisndan bir risk oluşturduğunu söyledi.

15 bin güvenlik elemanının koruyacağı Torino Kış Olimpiyatlarına 5 bin konuk katılıyor. Olimpiyat boyunca 700 İtalyan ve yabancı konuk sürekli koruma altında tutulacak.

Küreselleşme karşıtı grupların Laura Bush’u getiren korteji engelleyebileceği de dolaşan haberler arasında.

Merkez sol partilerin temilcileri ise küreselleşme karşıtı gruplara seslenerek protesolara son vermeleri çağırışında bulundu.

1123200cookie-checkTorino olimpiyatları için alarm verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.