Torunu da Rum kimliği istemiş

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kendi adını taşıyan torunu Rauf, İngiltere’de 7 bin Sterlin daha ucuza öğrenim görebilmek amacıyla Rum yönetiminden Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği başvurusunda bulundu. Denktaş’ın torununun başvurusu KKTC siyasetini karıştırdı.

Rauf Denktaş’ın kızı Değer Kürşat’ın 21 yaşındaki oğlu Rauf Kürşat’ın kimlik başvurusu, aşırı milliyetçi Rum gazetesi Tharros’un haberi ile ortaya çıktı. Gazete, Lefkoşa kaymakamlığına Rauf isimli bir gencin kimlik başvurusu yapmak için başvurduğunu, ancak annesinin de kimliği istenince gerçeğin ortaya çıktığını yazdı.

Gazeteye göre, anne Değer Kürşat’ın KKTC kimliğinde baba adı olarak Rauf Denktaş yazılıydı. Torun Rauf’un başvurusu ‘annesinin de Kıbrıs kimliği taşıması’ nedeniyle kabul edilmedi. Denktaş ailesi yakınları, torun Rauf’un İngiltere’de eğitim görmek istediğini ve İngiltere’nin de AB vatandaşlarına eğitimde büyük indirimler yaptığını belirtti.

Rauf Kürşat, Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğini alabilseydi, eğitimini 7-8 bin Sterlin yerine 1500 Sterlin’e alacaktı. İngiltere’de okullar AB vatandaşlarından yıllık 1500 Sterlin, yabancılardan ise, 7-8 bin Sterlin ücret istiyor. 

1094230cookie-checkTorunu da Rum kimliği istemiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.