Tıp bayramı kutlanıyor…

Cumhurbaşkanı Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye’nin, sağlık alanında çağdaş dünyanın ölçütlerini yakalamak, sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek ve sağlık hizmetlerini tüm yurttaşları için ulaşılabilir kılmak zorunda olduğunu bildirdi.


TBMM Başkanı Arınç ise sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisinin sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu söyledi.


Başbakan Erdoğan,  sağlık hizmetleri alanında devam eden reform niteliği taşıyan çalışmalarıyla tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden yaygın ve etkili olarak faydalanabilmelerini hedeflediklerini bildirdi.   


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise Türkiye’nin sağlık alanındaki verilerinin gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu belirterek, ”Türkiye’de tıp bayramı diye bir şey olamaz. Türkiye’nin sağlık verileri, gelişmiş ülkeler düzeyine eriştiğinde bugün bayram olarak kutlanabilir” dedi.


AÇIK GAZETE: Özellikle 1980 cuntası sonrasında sağlık ve eğitimde plansız ve kuralsız özel sektörün geliştirilmeye çalışması her iki önemli sektörde halkın eşit fırsat ilkesini varsıl yararına bozdu. Haberde okuduğunuz gibi Tıp Bayramı politikacıların demogoji gününe dönüştü.


Cunta sonrasında Türkiye’de yalnızca parası olanın gerçekten tedavi olabileceği bir sağlık sistemi perçinleşti ne yazık ki… Artık Türkiye’de nüfusun çoğunluğu taksitle doğup, taksitle ölür hale geldi…


Hastane kuyrukları, ayaküstü tedavi, sosyal kurumlardan gelen hastalar çıkarılan zorluklar, bazı doktorların hastayı önce özel muayenehanelerde görüp sonra kamu kuruluşu hastaneleri özel tedavi merkezleri gibi kullanması, mantar gibi biten denetimsiz özel klinikler, ilaç sanayide tekellerin kamu kuruluşlarını sömürmesi sistemin kangren olmuş yönleri.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin söylediği gibi Türkiye’de tıp bayramı diye bir şey olamaz.

721270cookie-checkTıp bayramı kutlanıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.