Trafalgar Kobaneli oldu

1 Kasım Dünya Kobane Günü, Londra’da da Kürtlerin ve dostlarının buluşmasına sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Londra’nın merkezine hareket eden ve Kobane’ye destek vermek isteyen çok sayıda Kürt ve diğer uluslardan emekçiler, başta IŞİD ve Türkiye olmak üzere, Kürt halkı üzerindeki katliamcı ve inkarcı politikaya tepki göstererek Kobane halıkına destek çağrıları yaptı.

Bir çok İngiliz emekçinin de katıldığı gösteride, açılan pankart ve atılan sloganlarla, Trafalgar Meydanı, adeta Kobaneli oldu.

“Kobane kazanacak”

Tarafalgar Meydanı’na telefon aracılığı ile bağlanan ve binlere hitap eden YPG Eş Genel Başkanı Asya Abdullah, Kobane halkının onurlu bir mücadele verdiğini ve Kobane halkının zafere gideceğini belirterek, dünyanın her köşesinden gelen desteklerin önemine değindi.

“Emperyalist oyunları bozalım”

Özellikle Kürt ve Türk gençlerinin yoğun katıldığı ve öfkeli oldukları gözlenen gösteride konuşan bir çok konuşmacı, Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiğini ve bundan derhal vazgeçmesi gerektiğini belitti.

Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hadley yaptığı konuşmada, emperyalistlerin Ortadoğu’daki oyunlarının bir parçası olan ve IŞİD gibi terör örgütlerinin beslenip güçlendirildiğini sağlayan politikalarının boşa çıkartılması için, bütün dünya işçi ve mekçilerinin ve halklarının birlik içinde mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Hadley, bu emperyalist oyunları ve petrol üzerinden yapılan planları boşa çıkartmanın tek yolunun, onurlu ve kahramanca bir mücadele veren Kobane halkının yanında olmak ve destek vermekten geçtiğini belirterek, bir işçi sendikası olarak Kobane halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

“Kobane’ye özgürlük Kürdistan’a özgürlük”

Gösteriye destek veren ünlü komediyen Mark Thomas da bir konuşma yaparak, Kobane’ye özgürlük gelmesi için mücadele edenleri selamlayarak, uzun bir süredir Kürt halkının mücadelesini yakından takip ettiğini ve artık tek bir slogan attığını belirterek “Kobane’ye özgürlük Kürdistan’a özgürlük” dedi. PKK’nin terör örgütü listesinden çıkartılmasını ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını isteyen Thomas, Kobane halkına destek ve yardımlar için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini belirtti.

Gazetemize özel bir demeç veren Thomas, İngiliz hükümetinin de üzerine düşeni yapmadığını ve ilk kez İngiliz ve Amerikan uçaklarının birilerini bombalamasını istediğini belirtti.

FOTOĞRAFLAR: EMRAH ŞAHBAZ

852210cookie-checkTrafalgar Kobaneli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.