Tr’den KKTC’ye yarım milyar dolar kredi

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TC Hazine Müsteşarlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonrasında sağlanan mutabakat çerçevesinde söz konusu kredi anlaşması dün Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti adına Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Ankara Büyükelçisi Namık Korhan tarafından imzalandı.

Yasal prosedürün tamamlanması ve iki ülke Bakanlar Kurullarının onaylamasıyla resmen yürürlüğe girecek olan kredi anlaşması, ülkenin birçok sektörünün yapılandırılmasında kullanılacak.

Özellikle mali ve reel sektörlerin desteklenmesi, kamu sektörünün yeniden yapılandırılması konularında kullandırılacak olan kredi, KKTC yıllık bütçeleri içerisinde değerlendirilecek.    

UZUN: “ÇOK ÖNEMLİ BİR ANLAŞMA

Maliye Bakanı Ahmet Uzun, Türkiye’yle yapılan kredi anlaşmasının çok önemli olduğunu ve bu krediyle sektörlere sağlanacak imkanların çok önemli açılımlar yaratacağını vurguladı.

“BÜYÜK BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ”

Maliye Bakanı Ahmet Uzun açıklamasında, “Temmuz 2006’da imzalanan protokolün bir getirisi olan kredi anlaşmasının boyutu ülkemizde bir ilktir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı ile yürüttükleri çalışmalar ışığında sağlanan mutabakat neticesinde imzalanan kredi anlaşmasıyla büyük bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

“500 MİLYON DOLAR, BİR İLK”

Uzun, “KKTC tarihinde 500 milyon ABD Doları tutarında bir kredi anlaşması bugüne kadar yapılmamıştır. Kredi anlaşmasının gerçekleşmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti yetkilileri ile yaptığımız çalışmaların ve sıkı diyaloglarla kurmuş olduğumuz iyi ilişkilerin de ne denli ileri safhada olduğunun göstergesidir” dedi.

Uzun, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu başta olmak üzere Hazine Müsteşarlığı ve bakanlığı adına çalışmaları yürüten memurlarına; bu kredi anlaşmasına imza koyan KKTC Ankara Büyükelçisi Namık Korhan ile TC Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay’a teşekkür etti.

1190240cookie-checkTr’den KKTC’ye yarım milyar dolar kredi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.