Türk aşçılar madalya için hazırlanıyor

“Aşçılık Olimpiyatı’ olarak bilinen ve her iki yılda bir düzenlenen Hotelympia’da yarışacak Türk takımı ‘Master Chef London Culinary Art Team’ Türk mutfağını temsil edecek. Ayrıca yarışmaya Türkiye’den Türk Milli Aşçılar Takımı da katılacak.


Türk takımı 19-23 Şubat tarihleri arasında Londra’daki ünlü Excel fuar merkezinde düzenlenecek yarışma öncesi bir tanıtım kokteyli düzenledi. Sofra Restoran’da düzenlenen tanıtım kokteyline T.C Londra Büyükelçisi Akın Alptuna ve eşi Esin Alptuna, İngiltere Aşçılar Federasyonu Başkanı ve Kraliçenin Aşçısı Ken Fresar, Sofra Restoran sahibi Hüzeyin Özer ile bir çok seçkin davetli katıldı.


Londra’da yaşayan Türk aşçılar Burç Tuncel, Servet Kılıç, Özkan Kalender, Umur Sünel, Ali Kavlak, Yakup Arar, Ramazan Kılıç ve Didem Ergör bir araya gelerek kurdukları takımlarının bu prestijli yarışmadan madalyayla döneceğini söyledi.


Takım kaptanı Burç Tuncel, “Senelerin tecrübesini masay yatırıyoruz. Ekibime güveniyorum. Yarışmadan yine madalyalarla ayrılacağız” dedi. Tuncel özellikle “vejeteryan” ve “soğuk büfe” dallarında madalya beklediklerini de sözlerine ekledi.


Kaptan yardımcısı Servet Kılıç ise bugüne kadar bir çok uluslarası yarışmaya katıldıklarını belirterek “Tecrübeliyiz. Türk mutfağını en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.


“Hotelympia’nın dünyanın en prestijli aşçılık yarışması olduğunu hatırlatan takımın ahçılarından Özkan Kalender ise, ‘Böylesine önemli bir yarışmaya katılmak gurur verici. Hepimiz iyi ustalarız. Oldukça iddialıyız” dedi.


_____________


FOTOĞRAF (soldan sağa): Takımın kaptan yardımcısı Servet Kılıç, Büyükelçinin aşçıbaşısı ve takım üyesi Ali Kavlak, Özkan Kalender, takım kaptanı Burç Tuncel, Yakup Arar, Didem Ergör, Esin Alptuna ve Akın Alptuna.

788210cookie-checkTürk aşçılar madalya için hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.