‘Türk bakandan Afgan uyarısı’

Londra’da İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüşen Dışişleri Bakanı Ali Babacan NATO’nun Afganistan’da Taleban’ı mağlup etmek için güç kullanmaya gereğinden fazla bel bağladığını, bunun da felaket riskini beraberinde getirdiğini açıkladı.


Gazete Babacan’ın sözlerini şöyle aktardı:


“Eğer bu ülkenin halkı, güvenlik güçlerini işgalci olarak algılamaya başlarsa, durum çok karışık olacaktır. Önemli olansa, akılları ve gönülleri kazanmaktır.”


The Daily Telegraph bu noktada İngiliz ve Amerikalı yetkililerin, Afganistan’ın sorunlu güney ve doğu bölgelerinde asker konuşlandırmayı yanaşmayan Türkiye ve diğer NATO üyesi ülkelere yönelik eleştirilerini hatırlattı. Babacan ise eleştirileri reddetti.


“KUZEY IRAK’TAKİ SORUN”


Dışişleri Bakanı’nın eleştiri oklarıysa, “büyük bir sorun” olarak nitelendirdiği, Kuzey Irak’taki Kürdistan Özerk Yönetimi’ne yöneldi. Babacan, sınırötesi operasyonların süreceği tahmininde bulundu.


TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ


Ali Babacan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye konusundaki tutumlarını da eleştirdi.


Bu iki liderin, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine izin vermeye direndiklerini belirten Babacan, bu durumun ve Kıbrıs’ta nihai bir barış anlaşmasının imzalanmamasının Türkiye’de Avrupa Birliği’ne yönelik görüşleri değiştirdiğini söyledi.


The Daily Telegraph Babacan’ın “Türkiye gündeminde bir numara olan haber de işte bu… Avrupa Birliği tarafından istenmeme duygusu, giderek daha da derinleşiyor” sözlerine de yer verdi.


AÇIK GAZETE: Dışişleri Bakanı Ali Babacan, “Türk halkının temsilcisi olarak Afganistan’da sanki işgal yokmuş gibi işgalcilere işgalci görünmeyin aman ha…” diye akıl veriyor. Bunu söylerken Doğu ve islam kültürü konusunda da ipuçları sunarak gönüllü işgüzarlık yapıyor… Oysa mazlum bir ülke Afganistan’daki bütün işgalci güçlerin çekilmesini istemeliydi.

811830cookie-check‘Türk bakandan Afgan uyarısı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.