Türk camisi kundaklanmak istendi

Çıkan yangın, itfaiyenin kısa sürede müdahalesiyle genişlemeden ve fazla zarara yol açmadan söndürüldü. Caminin kantin bölümünde kimi vatandaşlar olduğu sırada başlayan yangın, çevrede tatbikat yapan itfaiye tarafından farkedildi ve derhal müdahalede bulunuldu.

Caminin arka bölümüne molotofkokteyli atılmasıyla çıktığı bildirilen yangında, Türkiye’ye gönderilmek üzere toplanan 15 sakat arabası tamamıyla yandı, ayrıca duvar hasar gördü. Polis, olayla ilgili olarak şu ana dek yakalanan olmadığını ve soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Olaydan sonra hemen sonra camiye gelen Huizen Belediye Başkanı F. W. van Gils, “geçmiş olsun” dileklerini iletti ve bu saldırıyı aynı zamanda kendilerine yapılmış kabul ettiklerini söyledi. Belediye başkanı, zanlıların yakalanması için gerekli çabanın gösterileceğini söyledi.

Selimiye Camii Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gencer de maddi zararın çok büyük olmamasına karşın son 1 yıl içinde ikinci kez camilerinin saldırıya uğramasının Huizen’deki Türk toplumunu kaygılandırdığını söyledi.

Gencer, yabancı düşmanlarının bunu yapmış olabileceğini, ancak sanıklar yakalanamadığı için kesin birşey söylemenin güç olduğunu, zararın da 7 bin avro olduğunu kaydetti.

Gencer, yanan sakat arabalarının İzmit Derince’deki özürlüler okuluna gönderilmek üzere tutulduğunu, ancak arabaların yenilerini en kısa sürede bir kampanyayla yeniden toplayarak okula iletmek istediklerini bildirdi.

Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı olan Huizen Selimiye Camii, geçen yıl 24 Mart’ta da aynı biçimde saldırıya uğramış ve giriş bölümü büyük ölçüde yanmıştı.

FOTOĞRAF: Hollanda’da Müslüman kadınlar…

1168970cookie-checkTürk camisi kundaklanmak istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.