Türk düşmanı parti oylarını artırdı

Son genel seçimden sonra bir yıldan bu yana işbaşında olan Büyük Koalisyon hükümeti içindeki anlaşmazlıkların gündemde olduğu bir dönemde yapılan Aşağı Avusturya Eyalet seçiminde, koalisyonun büyük ortağı Avusturya Sosyal demokrat Partisi (SPÖ) yüzde 7,9 oranında oy kabederken, küçük ortak sağcı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) yüzde 1oranında oy artışı ile oyların yüzde 54,3’ünü alarak ezici çoğunluğunu sürdürdü.
 
Türk ve Müslüman düşmanlığı ile tanınan Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ise  oylarını yüzde 6 oranında artırmayı başardı. FPÖ, oyların yüzde 10.5’ünü alarak seçimde üçüncü büyük oldu.

Böylece Aşağı Avusturya eyaletinde  yüzde 6,8 oranında oy alan Avusturya Yeşiller Partisi’ni üçüncü büyük parti koltuğundan indirmiş oldu.

Federal hükümette de önemli ağırlığı olan ve dört seçimdir eyalette girdiği her seçimi kazanarak, ezici çoğunluğunu koruyan Aşağı Avusturya Eyalet Valisi Erwin Pröll, seçim sonrasında sosyal demokrat Başbakan Alfred Gusenbauer’e “tartışma değil, iş yapılmasını istiyoruz, yoksa görüşürüz” biçimindeki açıklaması ile anlaşma olmazsa hükümeti bozacaklarını ima etti.

FOTOĞRAF: Aşağı Avusturya Eyalet Valisi Erwin Pröll

1168320cookie-checkTürk düşmanı parti oylarını artırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.