“Türk göçmenler uyumsuzmuş

Kurier Gazetesi, Gfk Enstitüsü’nün yapmış olduğu kamuoyu araştırmasına dayanarak verdiği haberde, Gfk sorumlusu Peter Ulram’ın “Türklerin, kendilerinin toplumda dışlandıklarını ve kabul görmediklerini düşündüklerini” aktardı.

Eğitimi düzeyi düşük olan Türkler’in ve özellikle de Türk ev kadınlarının arasında İslam’ın daha etken olduğu ve dindar oldukları belirtilen araştırmayı yorumlayan ayan Peter Ulram, Türklerin yüzde 58’inde siyasi ve dini motiflerin ağır bastığı ve gençler arasında ise yeni bir alt kültür yapısının oluştuğunu öne sürdü.

Ulram bu durumu ciddi bir alarm sinyali olduğu ve toplum arasında mesafelerin konulduğunu biçiminde yorumladı. “Uyum zorluğu içinde bulunan bu grubu, çoğunluk grubunun içine çekip, onlarla birlikte yaşamalarının yollarını aramak gerektiğini” dile getiren Ulram, genel göçmenlerin yüzde 85’inin Avusturya’ya uyum sağladıklarını ve kendilerini Avusturyalıdan daha fazla güvende hissettiklerini belirtti.

AUlram çuval dızını kendi toplumuna da batırarak “Avusturyalılarda da polisiye olayların da etkisiyle farklı kültürleri yeterince kabul etme eğilimi olmadığını” saptadı.

Türk göçmenlerin içine kapanıklığının “alarm” niteliğinde olduğu ve bunun diğer toplumlar arasındaki uyumsuzluğun giderek açılması anlamına geldiğini belirten Ulram, “Avusturyalılar için esas olanın emniyet ve güvenin olmasıdır, bundan dolayı da göçmenlere karşı kapalıdırlar” sonucuna ulaştı.

Araştırmadaki bazı bulgular şöyle aktarıldı:

– Türklerin dörtte üçü dini kuralların demokrasiden daha önemli olduğunu kabul ediyor.
– Özellikle genç Türklerin Avusturya’da büyümelerine rağmen, İslamı yaşlılara göre daha güçlü yaşıyor
– Türkler diğer Müslümanlara göre daha dinda
– Türklerin yarısından fazlası, Müslümanların Avusturya devleti tarafından bazı konularda yoksun bırakılacaklarına inanıyor.
– Türkler arasında dörtte üç oranında Almanca öğrenmek çok zor
– Türkler ülkeleri ile ilgili haberleri her çeşit medyadan takip ediyor

1497380cookie-check“Türk göçmenler uyumsuzmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.