Türk heyeti Bağdat’ta Zebari ile görüştü

Davutoğlu, Irak Özel Temsilcisi Vekili Elçi Murat Özçelik ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan’ın yer aldığı heyet, Irak’taki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüştü.


Görüşmeden sonra Zebari ile basına açıklama yapan Davutoğlu, Irak topraklarındaki harekatın zamanı konusunu ele almadıklarını belirtti.


”Irak’ın egemenlik haklarını ihlal etmiyoruz. PKK’yı bölgeden temizleyerek Irak’ın egemenlik haklarını garantiliyoruz” diyen Davutoğlu, Irak’ın ulusal birliğini desteklediklerini, bütün etnik ve dini gruplara aynı samimiyetle baktıklarını ifade etti.


Davutoğlu, Türkiye’nin güvenliği ve istikrarı için bu operasyonların yapılması gerektiğini kaydederek, ”Bu operasyonda hedef sadece PKK’dır” dedi.


ZEBARİ: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ


Zebari ise açıklamasında, PKK’nın kesinlikle bir terör örgütü olduğunu, onu desteklemediklerini söyledi. Zebari, bununla birlikte, yabancı kuvvetlerin topraklarında bulunmasının egemenlikleri açısından hassas bir konu olduğunu belirtti.


Türk heyeti, daha sonra Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve PKK konusu ele alındı.


Türk heyeti Talabani’ye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi davetini içeren mektubu da iletti. Talabani, daveti kabul ettiğini ve en uygun zamanda Türkiye’ye geleceğini ifade etti.

1055930cookie-checkTürk heyeti Bağdat’ta Zebari ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.