Türk imamdan, korsan sokak vaizi

Finsbury Park semtinde kıldırdığı cuma namazlarıyla tanınan ve geçtiğimiz ay terörist faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle ABD’ye iade edilmek üzere tutuklanan kancalı imam Ebu Hamza’nın yerine imamlığa seçilen Kıbrıslı Türk Ebu Abdullah taraftarlarıyla birlikte kapalı olan Finsbury Camii önünde bir süredir yapılan korsan eylemi sürdürdü ve sokakta cuma vaizi verdi.

Kalabalık çelik yelekli polis kordonu arasında, İngiliz polisi ve hükümetine ‘Şeytan, sübyancı ve sodomist’ diye sloganlar atan Kıbrıslı Türk imam kendisini engellemek isteyen güvenlik güçlerine ‘Gelecek hafta bu camiye 5 bin kişiyle gelip işgal edeceğim’ diye tehditler savurdu.

Kancalı imam Ebu Hamza’nın yerine nasıl seçildiğini anlatan ve asıl adı Attila olan 43 yaşındaki Kıbrıslı Ebu Abdullah bir zamanlar, Ebu Hamza’nın yaptığı gibi Finsbury Camii’nde vaaz vermek istedi. Londra’da Türklerin de oldukça yoğun yaşadığı Finsbury bölgesinde cuma namazına gelen cemaati yaptığı konuşmalarla kışkırttığı iddia edilen Kancalı İmam’ın vaazları İngiliz İçişleri Bakanlığı’nı kızdırınca cami geçici bir süreyle kapatılmıştı. Kancalı İmam Ebu Hamza da caminin kapatılma kararına rağmen tam bir buçuk yıl süreyle sokakta namaz kıldırarak dünya basınının gündeminden inmemişti.

Daha önceki liderlerinin yaptığı gibi cuma namazında halka hitaben konuşma yapan Kıbrıslı Türk imam, konuşması bitince camiden uzaklaştırılmak istendi. Finsbury Camii, İçişleri Bakanlığı’nın onayladığı iki Pakistanlı Yeddi Emin tarafından yönetilirken, polis bu iki kişiyi dinci grup üyelerinin saldırısından çember altına alarak kurtardı.  
 

1093570cookie-checkTürk imamdan, korsan sokak vaizi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.