Türk şirketine Londra’dan ödül

Londra’daki Marriott Otel’de düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul yarışması ödül töreninde “Varyap Meridian” adlı konut projesi, “En İyi Gayrimenkul Projesi” ve “En İyi Yüksek Bina” ödüllerini aldı. “Türkiye’nin ilk yeşil konut projesi” olarak tanıtılan İstanbul Batı Ataşehir’deki “Varyap Meridian” projesinin inşaatının ve satışlarının 2011 yılında tamamlanması ve yaşamın başlaması hedefleniyor.

Birçok ülkeden çok sayıda uluslararası gayrimenkul firma ve yöneticisinin katıldığı ödül töreninin ardından A.A’nın sorularını yanıtlayan Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Uluslararası arenada verilen bu ödüllerin Türkiye adına kendisini gururlandırdığını” söyledi.

Türkiye’deki emlak piyasasının durumunun sorulması üzerine Varlıbaş, son iki yıldır emlak piyasasında her şeyin iyi olduğunun söylenemeyeceğini, bu nedenle Varyap’ın “değişik projeler üreterek ve farklılıklar yaratarak yoluna devam ettiğini” kaydetti.

Konut fiyatlarının artacağı tahmininde de bulunan Varlıbaş, “Bir yandan arsaların azalması, tükenmesi diğer yandan da girdi fiyatlarının artması, konut fiyatlarının artmasına neden olacak” dedi.

AVRUPA’DAKİ EN BÜYÜK GAYRİMENKUL PROJESİ

Varlıbaş Holding Genel Müdürü Erdinç Varlıbaş da, uluslararası gayrimenkul piyasasında Türkiye’nin daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğunun altını çizerek, “Bu proje, miktar, değer ve metrekare bakımından Avrupa’da devam eden en büyük gayrimenkul projesi” dedi.

Hedeflerinin dünya firması olmak olduğunu vurgulayan Erdinç Varlıbaş, Varyap Meridien ile başka uluslararası mimarlık ve gayrimenkul yarışmalarına da katılmayı planladıklarını söyledi.

VARYAP MERIDIAN

Varyap Meridian projesi, TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçiriliyor.

Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılan Varyap Meridian’ın yüzde 90’ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Binalar, ikisi 24 katlı olmak üzere, 60, 45, 41 ve 34 katlı toplam 6 bloktan oluşacak. Proje kapsamında, 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlar bulunacak.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi olarak kabul edilen ve 1 milyar 200 milyon dolar toplam hasılatı olan proje çerçevesinde satışlara geçen Nisan ayında başlandı. Varyap Meridien projesinin şu ana kadar yüzde 20’si satışa sunuldu.

825500cookie-checkTürk şirketine Londra’dan ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.