Türk lokale saldıran 3 kadına 19 yıl

Londra Polisi yaptığı açıklamada 30 Aralık 2011 gecesi “94 Green Lane N16″daki Türk derneği Gümüşhaneliler Lokali’ne el yapımı petrol bombası attığı gerekçesiyle Dilek Dağ (25), Altın Yadırgı (28) ve Dilan Eroğlu (20) 30 Mayıs günü Woolwich Crown Court’ta hakim karşısına çıktı. Zanlılar 2 Ocak’ta tutuklanmışlardı.

Hakim, eylemin insan yaşamı ve Kuzey Londra’daki toplumun barışını tehdit ettiğini belirterek Dağ ve Yadırgı’yı 6 yıl 8 ay ve Eroğlu’nu 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Polis, CCTV ve DNA araştırması sonucu eylemi yaptığı belirlenen 3 zanlının PKK sempatizanı olduğu belirtti. Polis, eylemin de Uludere’yi protesto için politik nedenlerle yapıldığını açıkladı.

Olay sırasında 40-50 yaş grubunda 10 kişinin lokalde olduğunu belirtilen polis açıklamasında; lokalde kapı, halı, sandalye ve masa örtülerinin tutuştuğu, kahvedekilerin kendi çabası ve komşunun yangın söndürücü yetiştirmesiyle yangının büyümeden söndürüldüğü belirtildi. Ayrıca olay sırasında hafif yanıkları bulunan bir müşterinin de ambulasla hastaneye kaldırılarak tedavisinin yapıldığı bilgisine yer verildi.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: http://www.met.police.uk/pressbureau/Bur30/page09.htm

843490cookie-checkTürk lokale saldıran 3 kadına 19 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.