Türk milletvekilleri Girne Zirvesi başlıyor

“Avrupa’daki Türkiye Kökenli Milletvekilleri Kuzey Kıbrıs Zirvesi”; Kıbrıs gerçeklerini, Kuzey Kıbrıs’a ve Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyon ve ambargoları Avrupa ve ulusal parlamentolar ile Avrupa kamuoyuna aktarmayı ve milletvekillerinin yapacakları bilgilendirme faaliyetlerine yardımcı olmayı amaçlıyor.


Zirveye katılacak Avrupa’daki Türkiye kökenli milletvekilleri, bu gece saat 23.00’te Ercan’dan KKTC’ye gelecek.


Almanya, Belçika, Danimarka, İsviçre ve Avusturya’dan zirveye katılan Türkiye kökenli milletvekilleri ve yerel politikacılar şu isimlerden oluşuyor:


Prof. Dr. Hakkı Keskin (Almanya Federal Parlamentosu Milletvekili), Fatma Pehlivan (Belçika Senatosu Üyesi), Hüseyin Araç (Danimarka Parlamentosu Milletvekili) Cemal Çavdarlı, (Belçika Federal Parlamentosu Milletvekili), Ozan Ceyhun (Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili), Özcan Mutlu (Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekili), Nebahat Güçlü (Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili), Gülsen


Öztürk (Basel Kanton Meclisi Milletvekili), Bilkay Öney (Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekili), Uğur Çamlıbel (Basel Kanton Meclisi Milletvekili) Güle İletmiş (Bremen Eyalet Parlamentosu Milletvekili),  Hasan Kanber (Basel Kanton Meclisi Milletvekili), Filiz Polat (Niedersachsen Eyalet Parlamentosu Milletvekili) Alev Korun (Viyana Eyalet Milletvekili), Murat Kalmış ( Delmenhorst İl Genel Meclisi Üyesi) Adil Oyan (Rosenheim İl Genel Meclisi Üyesi) Sevgi Hamuroğlu (Rhein-Gau-Taunus İl Genel Meclis Üyesi), Yaşar Fincan (Münih Belediye Encümeni Üyesi), Nebahat Pohlreich (Bielefeld Belediye Meclis Üyesi) Turgut Yüksel ( Frankfurt Kent Belediye Meclis Üyesi).


Girne Mercure Accor Otel’de Cumartesi saat 10.00’da başlayacak zirveye, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, yerel kuruluş ve sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile Avrupa’daki Türkiye kökenli milletvekilleri katılacak.


ZİRVE AÇILIŞ KONUŞMALARIYLA BAŞLAYACAK


Zirvede, sırasıyla Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Erdil Nami, Almanya Federal Parlamentosu Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in yapacağı açılış konuşmalarının ardından; ulusal, eyalet ve yerel düzeyde üç çalışma grubu oluşturulacak.


Avrupa’dan gelecek milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve Kıbrıslı Türk katılımcılardan oluşacak çalışma grupları kendi aralarında yapacakları toplantılarla Avrupa ülkelerinde yapılacak çalışmaların yol haritasını çizecekler.


Gruplar daha sonra bir araya gelip çalışmalarına son şeklini verecekler ve saat 17.30’da ortak bir açıklama yapacaklar.


Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Avrupa’daki Türkiye Kökenli Milletvekilleri Kuzey Kıbrıs Zirvesi”ne katılacak milletvekilleri onuruna Cumhurbaşkanlığı’nda saat 20.00’de yemek verecek.


Konuk milletvekilleri 1 Nisan Pazar sabahı koordinasyon toplantısı yapacak ve ardından Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı’nın Esentepe’deki Korineum Golf and Country Club’ta vereceği öğle yemeğine katılacak.


KKTC’nin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek Avrupalı milletvekilleri akşam da Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu’nun Girne’de Address Restaurant’ta onurlarına vereceği yemekte olacak.


Avrupalı milletvekilleri 2 Nisan Pazartesi sabahı 09.30’da KKTC’den ayrılacak.


 

698650cookie-checkTürk milletvekilleri Girne Zirvesi başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.