Türk Turizmciler Londra çıkarmasında

Şermin Özduran Berlin’den sonra dünyanın en büyük ikinci turizm fuarı ve borsası sayılan WTM’e Türk turizmcilerin her zaman olduğu gibi güçlü bir şekilde katılacağını söyledi.


Özduran şu teknik bilgileri verdi:


“Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizce kiralanan  toplam 729 m2 alanda yaptırılacak stand ile temsil edilecektir. Türkiye standında, bireysel katılımcı kuruluşlara tahsis edilen  üniteler ile Antalya, Muğla,  Kapadokya, Ege Bölgesi (İzmir, Çeşme, Kuşadası, Didim), İstanbul ve Çanakkale  destinasyonları, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED),  Türk Hava Yolları ve  Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği üniteleri olmak üzere toplam 39 ayrı stand bulunacaktır. Destinasyon standlarında, ilgili bölgedeki turizm işletmelerinin oluşturdukları dernek/birlik temsilcileri görev alacaktır.”


BAKAN KOÇ GELİYOR


Turizm Bakanı Atilla Koç’un da WTM’e katılarak Türkiye’nin üst düzeyde temsil edileceğini belirten Özduran, “Sayın Bakan 6 Kasım günü Fuar alanını ziyaret edecek, aynı tarihte saat 12’de basın mensuplarıyla Türiye standında biraraya gelecek. Ayrıca Koç, aynı gün saat 19.30’da da Park lane Sheraton Hotel’de akşam yemeği verecek” dedi..


TANITIM ETKİNLİKLERİ


Londra Kültür ve Tanıtma Müşaviri WTM’deki etkinlikleri de şöyle anlattı:


“WTM sırasında, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile WTM organizatörü Reed Exhibitons tarafından ortak düzenlenecek WISE UP! etkinliklerine 300 seyahat acentası çalışanı katılacaktır. Fuar Merkezinde çok sayıda Türkiye reklamı yer alacaktır. Fuar alanının(ExCel)  her iki ana giriş kapısında, Avrupa-Akdeniz giriş kapısında(N4)  ve her saatte 60 sn  Türkiye reklam filmlerinin gösterileceği dört dev ekranın etrafında Türkiye görselleri yer alacaktır. Fuar alanında  yer alan  reklamlarımız bu yıl  aynı zamanda toplam 5 adet Türkiye tatilinin ödül olarak verileceği bir anket / yarışmanın tanıtımı / duyurusu amaçlı kullanılacaktır.”


İNGİLTERE’DE TÜRKİYE PAZARI


“İngiltere’de Ekim-Kasım döneminde  sürecek olan  ve  2006 kış ve 2007 yaz sezonlarını hedefleyen İstanbul ağırlıklı bir basın reklam kampanyası   başlatılmış bulunmaktadır” diyen Özduran İngiltere pazarındaki Türkiye’nin konumunu da şöyle anlattı:.


“2005 yılında ülkemize gelen İngiliz ziyaretçi sayısı 1 milyon 757 bine ulaşmıştır. Paket tatil pazarındaki payı yüzde 7,6 olan  Türkiye, İspanya ve Yunanistan’dan sonra en çok paket tatil satan 3. ülkedir. Devlet İstatitik Enstitüsünün verilerine göre Birleşik Krallık vatandaşlarının ülkemizdeki ortalama harcaması 947 Dolardır. Ülkemizi ziyaret eden İngilizlerin  yaklaşık yüzde 90’ı Mayıs- Ekim aralığındaki altı aylık yaz sezonunda ağırlanmaktadır. Turizmin tüm yıla yayılması amacıyla çeşitlendirilmesine yönelik tanıtım faaliyetleri  sürdürülmektedir. 2005 yılında ülkemize gelen Birleşik Krallık vatandaşlarının yüzde 68’i Muğla sınır kapılarından giriş yapmıştır.  İstanbul’un pazar  payı yüzde 14, Antalya’nın  ise yüzde 12’dir. Birleşik Krallıktan ülkemize yönelik bireysel seyahatler artmaktadır. 2001 yılında paket tur ile Türkiye’ye gelen İngilizlerin oranı yüzde 82’dir. Bu oran 2003 yılında yüzde 70’e gerilemiş, münferit seyahat edenlerin oranı yüzde 30’a ulaşmıştır.”


Özduran, Türkiye’ye yönelik çalışan İngiliz turizm şirketlerini de şöyle anlattı:


“Thomas Cook Türkiye’ye yönelik pazarın lideri konumundadır. Birleşik Krallıktan Türkiye’ye organize tur ile gelen her 3 kişiden birini Thomas Cook taşımaktadır. Onu sırasıyla First Choice, My Travel ve TUI UK ve Cosmos  takip etmektedir. Türkiye önemli ölçüde ailelerin tercih ettiği bir destinasyondur. 2006 yaz rezervasyonlarının yüzde 42,3’ü çocuklu ailelerden oluşmaktadır. Toplam rezervasyonlar içindeki çocuk oranı ise yüzde 16,5 düzeyindedir. 2006 yılı yaz rezervasyonlarının yüzde 53’ü 14 gecelemeli paket tatiller için yapılmıştır. Çocuklu ailelerin büyük bir kısmı 14 gece konaklamalı paket tatilleri tercih etmiştir. “


WORLD TRAVEL MARKET?


06-09 Kasım 2006 tarihleri arasında 27’ncisi gerçekleşecek olan WTM uluslararası seyahat ve turizm fuarı, ITB Berlin Fuarından sonra dünyanın en büyük ikinci  turizm ihtisas fuarı sayılıyor. Dünyanın dört bir yanından alıcılarla satıcıların bir araya geldiği uluslararası bir fuar olan WTM 06 ve 07 Kasım 2006 tarihlerinde sadece Meridian Club üyeleri ile basın mensuplarına, 08 ve 09 Kasım 2006 tarihlerinde ise  Meridian Club üyelerinin  yanı sıra turizm profesyonelleri ve öğrencilere kapılarını açacak. Meridian Club, World Travel Market’te stand sahibi olan katılımcıların teklifi üzerine Fuar İdaresi tarafından davet edilen kişilerden oluşuyor. 


Turizm Borsası olarak da adlandırılan WTM’e 2005’de, 622’i ana stand sahibi, 5 bin 980’ü ise ortak katılımcı olmak üzere toplam 6602 kuruluş katıldı. Fuarda 202 ülke temsil edildi ve toplam ziyaretçi sayısı 28153’e ulaştı. Söz konusu ziyaretçilerin 17bin 900’ü katılımcı, 12bin 954’ü Meridian Club üyesi, 11bin 032’si turizm profesyoneli, 2 bin 727’si basın mensubu olarak açıklandı…


FOTOĞRAF: Londra Turizm Müşaviri Şermin Özduran

693850cookie-checkTürk Turizmciler Londra çıkarmasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.