Türk Yürüyüşü yapıldı

Yürüyüş 10. Bölgenin anne caddeleri olan Favoriten, Gudrun, Laxenburger, İnzensdorfer Caddeleri gibi ana caddeler boyunca devam etti. Beşinci geleneksel Türk Yürüyüşü boyunca yürüyüşçüler ellerinde Atatürk resimleri, Atatürklü Türk bayrakları, Azerbeycan, Avusturya ve Türk bayrakları taşıdıkları görüldü. Bayraklardan başka yürüyüşçüler ellerinde çeşitli pankartlar da taşıdılar; pankartlarda Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Ne ABD Ne AB Bağımsız Türkiye, Çağdaş Laik Bir Türkiye, Mevzubahis Olan Vatansa Gerisi Teferruattır, Ne Mutlu Türküm Diyene gibi sloganların olduğu görüldü.

Yürüyüş boyunca herhangi bir tatsızlığın olmadığı Türk Yürüyüşü’ne AADD’nin dışında Samsunlular Derneği ve Wiener Neustadt Atatürkçü Düşünce Derneği de katıldılar.
Viyana 10. Bölgesi ana caddelerinde olaysız devam eden ve çevredekilerin ilgiyle izledikleri Türk Yürüyüşü FAVAC Spor Kulübünün sahasın sona erdi.
Yürüyüşçüler daha sonra sahada etkinliği şenlikle devam ettiler. Futbol sahasında eğlenceye geçilmeden İstiklal Marşı söylendi ve Avusturya’nın Milli Marşı çalındı. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Op.Dr. Murat Yıldırım Barlan’ın Türk Yürüryüşü ve eğlencenin amacını açıklayan bir konuşma yaptı. Barlan konuşmasında 40 yıldır Türk işçisinin emeğine vurgu yaptı.

AADD Başkanı Dr. Barlan’dan sonra ise Avusturya Federal Meclisi milletvekili Petra Bayer de konuştu, Bayer konuşmasında dostluk mesajları verdi.
Konuşmalar sonrasında eğlenceye Semra Türel ve AADD Korosu’nun ve Son Dakka grubunun konseriyle devam etti. Eğlence daha sonra halaylarla, çeşitli yarışma ve tombala çekilişi ile devam etti.

Daha önce de “Bayrak Yürüyüşü, Teröre Lanet, Cumhuriyeti’ne Sahip Çık” başlıkları altında yapılan Türk yürüyüşlerinin bu seneki beşincisinin konusu yabancı düşmanlığının sürekli arttığı Avusturya’da “Karşı Karşıya Değil Beraber Yaşam” olduğuna dernek yöneticileri vurgu yaptı.

1540400cookie-checkTürk Yürüyüşü yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.