Türkiye ile Filistin’e 1 milyon Dolar

İmza töreninde bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İsrail ile Filistin arasındaki gerginliğin çok kaygı verici bir tırmanış olduğuna işaret ederek, uluslararası camianın ve herkesin bugünkü durumun tekrar sükunete kavuşması için gayret sarf etmesi gerektiğini söyledi.


“Bu şekilde iki devletli çözüm yolu zora girmektedir. Yeni nesiller, düşmanlık ve intikam fikirleriyle beslenmektedir” diyen Gül, gerginliğin bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etti. Hibe yardımlarıyla diğer yardımları birbirinden ayırmak gerektiğini kaydeden Gül, hibe yardımlarının, ileride Filistin kendi toprakları üzerinde kendi devletini kurduğunda, kurumları geliştirmek ve eleman yetiştirmek üzere kullanılacak yardımlar olduğunu söyledi.


Zor durumdaki Filistin halkına yapılan insani yardımlar da bulunduğunu kaydeden Gül, Filistin’e son olarak 10 bin tonluk acil un yardımıyla ilgili tüm kararnamelerin çıktığını, sevkıyat sorunlarının da aşılmasına çalışıldığını söyledi.


Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf da Türkiye’nin Filistin halkına bu yardımı en çok ihtiyaç duyulan zamanda yaptığını, Türkiye’nin daha önce de Filistin’e pek çok kere gıda yardımı ve tıbbi yardımda bulunduğunu, ancak en önemlisinin “siyasi tutum” konusundaki yardım olduğunu kaydetti.

1031960cookie-checkTürkiye ile Filistin’e 1 milyon Dolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.