‘Türkiye kazandı diye algılamak gerekir’

CHP İstanbul Milletvekili Derviş, Forum İstanbul Konferansı’nda gazetecilerin soruları üzerine, yeni görevinin heyecan veren bir görev olduğunu belirterek, bütün dünyada daha zayıf durumda olanlar ve dünya ekonomisinden yeterli ölçüde payını alamayanlara destek vermenin, dünyadaki ekonomik düzeni daha adil bir gelir dağılımı yönünde değiştirmeye çalışmanın kolay şeyler olmadığını, ancak hayat boyu ulusal ve uluslararası düzeyde çaba göstermek istediği alanlar bulunduğunu söyledi. 


Yeni görevinin uluslararası bir kamu görevi olduğunu vurgulayan Derviş, şöyle konuştu: 


”Fazla bir hazırlık yoktu. Çünkü çok ani oldu. Sıkı çalıştık. Dışişleri Bakanlığı mensuplarıyla çok yakın bir dayanışma içinde çalıştık. Türkiye’nin desteğinin olması çok önemli. Türkiye için de güzel bir şey olacağını hissettirmek hem bana mutluluk ve güç verdi hem de oradaki yarışı kazanmamda büyük katkıda bulundu. Türkiye’nin desteği olmasaydı kesinlikle bu yarışı kazanamazdım.” 


Derviş, ”Eşiniz nasıl karşıladı?” sorusuna, ”Eşim şu anda harıl harıl öğrencilerle sömestr bitirmeye çalışıyor. (Her 4 yılda bir bavul mu hazırlayacağız) diye biraz şikayetçi. O da tabii bana yardımcı olmaya çalışacak. İnşallah oralarda da çalışacak güzel bir üniversite bulur” yanıtını verdi. 


CHP’deki görevine ilişkin soru üzerine Derviş, ”Yeni görevim, bir kamu görevinden öbürüne geçmek anlamında… Benim ayrıca CHP’den ayrılmak diye bir niyetim de yok. Vatandaşlık hakkım duruyor tabii. Bu noktadan sonra aktif politika yapmam mümkün değil. Ben CHP’li arkadaşlarla dostluk, iyi hisler içinde olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

1020700cookie-check‘Türkiye kazandı diye algılamak gerekir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.