‘Türkiye online bir devlettir’

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı’nın açılışında konuşan Erdoğan, konuşmasına eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in dün akşam yaşamını yitirdiğini anımsatarak başladı. Önemli hizmetleri olan Ecevit’in, dün gece ebediyete intikali ile Türkiye’nin bir devlet ve siyaset adamını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, ”Kendisini rahmetle anıyor, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.


İletişim devriminin, hayatı ve geleceği en köklü biçimde dönüştürdüğünü, radyo, televizyon ve iletişim uydularıyla başlayan kültürel devrimin bugün internetle devam ettiğini kaydeden Erdoğan, bu devrimin fiziksel mesafeleri kısalttığını, dünyayı küçülttüğünü, sınırları ortadan kaldırdığını belirterek, bunların küreselleşme gerçeği olduğunu söyledi. Erdoğan, devletlerin çeşitli kategorilere ayrıldığını kaydederek, iletişim devriminden sonra zayıf ve güçlü devlet kriterlerinin değişmeye başladığını dile getirdi. Artık sadece askeri ve ekonomik güçlerin, devletlerin yerini ve etkinliğini belirlemeye yetmediğini vurgulayan Erdoğan, devletlerin ”küresel sisteme entegre olanlar” ve ”olamayanlar” olarak ikiye ayrıldığını, alt kategorilerde de ”üreten sisteme entegre olmaya namzet” ya da ”başarısızlıkları tescillenmiş olanlar” şeklinde tanımlamalar yapıldığını belirtti. 


Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 


”Ben ise devletleri özellikle internet terminolojisiyle şöyle sınıflandırıyorum: Online devletler ve offline devletler… Büyük bir memnuniyetle söyleyebilirim ki, Türkiye son yıllarda gerçekleştirdiğimiz büyük atılımlarla artık 24 saat online bir devlettir. Türkiye’nin erişim dışı olduğu hiçbir alanı kalmaması için bilgi toplumuna dönüşüm çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz.”      

1035120cookie-check‘Türkiye online bir devlettir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.