Türkiye, PKK’ya karşı Irak’tan umutlu

Bağdat’taki temaslarına ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Çelikkol, Başbakan, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan Yardımcıları, BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi, Türkmen milletvekilleri ve bazı toplum üyeleriyle bir araya geldiğini bildirdi.


Irak’taki PKK varlığının kendileri için çok önemli bir husus olduğuna işaret eden Büyükelçi Çelikkol, Bağdat’taki görüşmelerinde bu konuyu da ele aldıklarını bildirdi.


ERDOĞAN’IN MEKTUBU İLETİLDİ


Büyükelçi Çelikkol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunu Irak Başbakanı Maliki’ye tevdi ettiğini söyledi.


Irak’taki PKK faaliyetlerine dair bazı belgeleri de Irak makamlarına verdiğini belirten Çelikkol, bu belgelerde yer alan hususlardan birinin, PKK’nın Türkiye’de kullandığı patlayıcı maddelerin Irak’tan geldiğini gösteren hususları içerdiğini bildirdi.


IRAK’TAKİ PKK VARLIĞI


Büyükelçi Çelikkol, “Irak’taki PKK varlığının ortadan kaldırılması için gereğine tevessül edilmesi; bizim arzumuz bu” dedi.


Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınırlı operasyon düzenlemesine ABD’nin onay verdiği yönünde basında çıkan bazı haberlerin hatırlatılması üzerine, “Bunlar spekülasyon, basının önünde konuşulacak konular değil” diyen Büyükelçi Çelikkol, “Bu konuda atılacak olumlu adımlar, tabiatıyla çok olumlu hava yaratacaktır. Bizim bütün arzumuz, Irak hükümetinin doğru yönde Irak’taki PKK varlığını ortadan kaldırıcı şekilde hareket etmesidir” dedi.


FOTOĞRAF: Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol

1043390cookie-checkTürkiye, PKK’ya karşı Irak’tan umutlu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.