Türkiye’de turiste konut satışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla çalışmaları başlatılan bu projeye göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), turizm bölgelerinden Ege ve Akdeniz sahillerinde “sayfiye evleri” inşa edip yabancılara satacak.

Hükümeti yeni ek kaynak yaratılması konusunda umutlandıran bu projeyi, Orman Bakanı Osman Pepe ortaya attı. Pepe’nin Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme getirdiği bu öneri, Başbakan Erdoğan tarafından da beğenildi. Bunun üzerine Erdoğan önce, bu işi yapacak TOKİ’nin böyle bir yetkisinin olup olmadığını sordu. Erdoğan, yetkisinin olduğunu öğrenince de, TOKİ’ye bu konuda gerekli çalışmanın yapılması talimatını verdi.

500 BİN KONUT

Projenin mimarı Orman Bakanı Osman Pepe, Hürriyet’e, TOKİ’nin üstleneceği bu projeyle her yıl 100 bin olmak üzere 5 yıl içinde 500 bin konutun inşaa edilip yabancılara satılabileceğini söyledi. Orman Bakanı Pepe, “Dünyadaki gayrimenkul fuarlarında satışa çıkarılan bu tür evlerin fiyatlarının 150-200 bin paund olduğu düşünülecek olursa, Türkiye bu projeyle 5 yıl içinde 50 ila 100 milyar dolar gelir elde edebilir” dedi.  
 

1093100cookie-checkTürkiye’de turiste konut satışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.