Türkiye’den İngiltere pazarına iki atılım

Londra’nın Docklands bölgesindeki ExCel Fuar Alanı’nda bugün açılan fuarda, 5 bin firma 48 bin profesyonel turizmciyle faaliyet gösteriyor.
 
Global seyahat ve turizm endüstrisinin 23 milyar sterlinlik iş hacmi gerçekleştirmesinin beklendiği fuarda, Türkiye ve KKTC turizmi bu yıl da yerini alarak tarihi ve doğal güzellikleriyle görücüye çıktı.


KOÇ: SAĞLIK VE EMLAK TURİZMİ


Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da KKTC standını ziyaret ederek, Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk ile bir süre sohbet etti.


KKTC standını da gezen Koç, KKTC standını her yıl ziyaret ettiğini belirterek,  KKTC turizminin gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da vurguladı.


Fuar alanını gezdikten sonra basın toplantısı yapan Turizm Bakanı Atilla Koç, İngiltere pazarında turistleri sağlık turizmi ve emlak satışı konusunda da çekmek için çaba göstereceklerini söyledi.


İngiltere pazarını önemsediklerini vurgulayan Bakan Koç, 2007 Şubat’ında sağlık turizmiyle ilgili Londra’da bir fuar açacaklarını belirtti.


Koç, Easy Jet gibi ucuz uçuşlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Amacımız İngiliz turiste ikinci konut satmak olmalı” diye konuştu.


ÖZTÜRK: 2007 İYİ BİR YIL OLACAK


KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, Koç’un KKTC standını ziyaretinde basına yaptığı açıklamada,  KKTC turizmi açısından  2007 yılının iyi bir dönem olacağını söyledi.


Bakan Öztürk, tur operatörlerine yaptıkları önemli teşvik ve katkıların, pozitif etki yarattığını tur operatörlerinden öğrenmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.


Öztürk, ayrıca KKTC’ye 7 gece kalmak şartıyla turist getiren seyahat acentelerine turist başına 25 Sterlin teşvik ödeyeceklerini de tekrarladı.


FOTOĞRAF: Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da KKTC standını ziyaret ederek, Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk ile bir süre sohbet etti.


 

796110cookie-checkTürkiye’den İngiltere pazarına iki atılım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.