Türkiye’nin barış gücü şartı: Ateşkes

Türkiye’nin olası bir barış gücünde görev alma konusundaki tutumuna ilişkin AA muhabirine bilgi veren diplomatik kaynaklar, ”Önce ateşkes sağlanmalı, ateşkes olmadan hiçbir şey olmaz” ifadesini kullandılar.


Barış gücü yerleştirilmesi kararını kimin alacağının da henüz net olmadığına işaret eden kaynaklar, bu kararı tercihen BM’nin alması gerektiği görüşünü dile getirdiler.


”Gücün konuşlanacağı yerin, ne gibi görevleri yerine getireceğinin, neyi sağlamaya çalışacağının” da belli olmadığına dikkat çeken kaynaklar, oluşturulacak bir barış gücü için tüm bu soruların yanıtlarını belirleyecek bir BM yetkisinin şart olduğunu kaydettiler.


“BM GÜCÜ OLMASINI TERCİH EDERİZ”


Olası barış gücünün “BM gücü” olması gerektiği görüşünü de ifade eden kaynaklar, her şeyden önce ateşkes sağlanmasının önemini dile getirerek, ”Biz kendimizi çatışmanın içinde görmek istemeyiz” ifadesini kullandılar.


Roma’da yarın düzenlenecek konferansta tüm bu konuların konuşulacağına dikkat çeken kaynaklar, toplantıda bir karar alınacağını sanmadıklarını, ancak birtakım önerilerin ortaya konulacağını belirttiler.

1032210cookie-checkTürkiye’nin barış gücü şartı: Ateşkes

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.