‘Türkiye’nin Kıbrıs çizgisi net’

Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesi sırasında bir televizyonun canlı yayınına katılan Coşkun, cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, iş adamları ve uzmanlar seviyesinde toplanıldığı, durum tespitleriyle birlikte geleceğe yönelik değerlendirmeler yapılan etkinlik olarak nitelediği Dünya Ekonomik Forumunun, Davos’ta yapıldığı için zaman zaman Davos toplantısı olarak adlandırıldığını kaydetti. 


Bakan Coşkun, AB sürecinin 40 yıldır devam ettiğini, ancak AK Parti iktidarı sırasında yeni boyut kazandığını belirterek, AB sürecinde diğer üye ülkelerin de benzer sıkıntılardan geçtiğini ve Türkiye’nin çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına inanmadığını anlattı. 


Kopenhag kriterlerinin artık gündemden çıktığını, sıkıntı kalmadığını, Maastricht kriterlerinde de tahminlerin ötesinde gelişme kaydedildiğini belirten Coşkun, Kıbrıs konusunda ise “Kıbrıs konusu, AB üyelik sürecinde bir kriter değil siyaseten konan bir konu… Annan Planını inceledik, Türkiye ve KKTC’nin lehine olabileceğine inandığımız için kabul ettik.


KKTC (evet) dedi bildiğiniz gibi, Rum kesimi (hayır) dedi, ama onu ödüllendirdiler, ambargo kalkmadı. Sayın Başbakan da haklı olarak (Ambargoyu kaldırın, limanları açalım) diyor. Burada vereceğimiz mesaj da budur… Çizgimiz belli, zikzak yapan bir politikamız yok, açık seçik, samimiyetle tek hedef tam üyelik için ne lazımsa yapıyoruz, doğru olanı yapıyoruz” dedi.

1035820cookie-check‘Türkiye’nin Kıbrıs çizgisi net’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.