Türkiye’nin yapamadığını KKTC yaptı

Türkiye’nin yapamadığını KKTC yaptı. Türkiye’li göçmenler, yıllar boyu Türkiye’den gelen bütün politikacılardan yurtdışındaki vatandaşların sorunlarıyla ilgilenecek bir bakanlık ya da müsteşarlık talep ediyordu. Ayrıca merkez Londra’daki Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu binasının yetersizliği nedeniyle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde işlemleri yapabilecek ofis açılması isteniyordu. Başkonsolosluk binasının yetersizliği nedeniyle hamileler, yaşlılar ve engelliler de dahil Başkonsolosluk’a işi düşen yurttaşlar tuvalet gereksinimi için yakındaki Hyde Park’a gitmek zorunda kalıyor…


HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK


Kendi vatandaşlarından gelen benzer şikayetleri değerlendiren KKTC Dışişleri Bakanlığı yurtdışındaki vatandaşlarının sorularıyla ilgilenecek Dış Türkler Ofisi kurdu. İngiltere’deki vatandaşlarının sorunlarını incelemek ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla Londra’da bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da, yaptığı halk toplantısında İngiltere’deki vatandaşlarına yeni müjdeler de verdi.


Avcı, Dış Türkler Ofisi’ne bağlı olarak Londra Temsilciliği’nde ticaretten askerlik sorunlarına vatandaşlara yardımcı olacak bir büro kurulacağını ve Londra’da Kıbrıslı Türkler’in yoğun yaşadığı iki bölgede de Temsilcilik ofisi açılarak hizmetin vatandaşın ayağına götürüleceğini söyledi.


İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’in siyasi görüşlerinin ne olursa olsun KKTC’deki vatandaşlarıyla aynı hedefe kilitlenmeleri gerektiğini vurgulayan Avcı, yurtdışındaki vatandaşların sorunlarını da önem sırasına göre, “askerlik, eğitim, turizm, lobi faaliyetleri ve sorunlara pratik çözüm üretmek” olarak saydı.



 

799630cookie-checkTürkiye’nin yapamadığını KKTC yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.