Türkiye’ye karapara sınavından geçen not

2007 yılı Şubat ayında ülke değerlendirmesi kapsamında hazırlanan Türkiye Raporunda, 49 kriterden 33’ünde zayıf not alan ve bunları düzeltmesi için 2 yıl süre verilen Türkiye, bu sürenin dolmasının ardından son genel kurulda yeniden masaya yatırıldı.

Genel Kurulda yapılan değerlendirmelerin ardından, son 2 yıldaki iyi performansı nedeniyle Türkiye’ye yönelik normal prosedür uygulanması kararlaştırılarak, Türkiye’ye eksikliklerini tamamlaması için 1 yıl daha süre verildi.

VARLIK BARIŞI DA GÜNDEME GELDİ

FATF’ın Genel Kurulunda çok sayıda ülke temsilcisi Türk tarafına, ”Varlık Barışı ile karapara aklanabilir mi” sorusunu yöneltti.

Türk heyeti de Varlık Barışına ilişkin kanunda vergi dışında bir hüküm bulunmadığını ve bu kanunun diğer vergi kanunlarından bir farkı olmadığını söyledi.

Heyet üyeleri, söz konusu düzenlemede karaparayla ilgili bir madde bulunmadığını ve ilgili kanunun suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanıyla mücadeleye aykırı hükümler içermediğini anlattı. Bu açıklamalarla konuya ilişkin soru işaretleri de ortadan kaldırıldı.

1190470cookie-checkTürkiye’ye karapara sınavından geçen not

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.