Türkiye'ye turist götüren İngiliz XL kapandı

Uzun zamandan beri zorluklar içinde bulunan grubun; artan petrol fiyatlarına bağlı olarak yükselen maliyetler, iktisadi durgunluk gibi nedenlerle açıklarını finanse edemez duruma geldiği ve faaliyetlerini durdurma kararı aldığı belirtiliyor.


DÜN GECE DURDU


İngiltere pazarında faaliyet gösteren ve aralarında Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır’ın da bulunduğu destinasyonlara tatiller satan XL Leisure Group Plc, dün geceden itibaren faaliyetlerini durdurdu. Gruptan yapılan açıklamalarda, artan petrol fiyatlarına bağlı olarak yükselen maliyetler, iktisadi durgunluk gibi nedenlerle açıklarının sürdürülemez hale geldiği ve faaliyetlerin durdurulmasına karar verildiği belirtiliyor.


Bünyesinde; XL Airways UK Limited, Excel Aviation Limited, Explorer House Limited, Aspire Holidays Limited, Freedom Flights Limited, Freedom Flights (Aviation) Limited, The Really Great Holiday Company plc, Medlife Hotels Limited, Travel City Flights Limited, Kosmar Villa Holidays plc gibi marka ve şirketler bulunan grubun ortak yönetimine ise mahkeme tarafından, Alastair Beveridge, Nick Cropper, Simon Appell ve Stuart Mackellar atandı.


ALMANYA VE FRANSA'DA ÇALIŞIYOR


Faaliyetlerini durduran şirketin; Almanya ve Fransa pazarındaki çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, The Really Great Holiday Company, Travel City Direct and Travel City International, Kosmar Holidays, Freedom Flights, Aspire Holidays’den tatil, koltuk alan tüketicilerin Air Travel Organiser’s Licenses (ATOL) kapsamında haklarının koruma altında olduğu vurgulandı.


Diğer yandan ATOL bünyesinde olmayan xl.com veya call centres ile Medlife Hotels şirketlerindan alım yapanların ise bu korumadan yararlanamayacakları belirtildi. (Turizm Gazetesi)

815130cookie-checkTürkiye'ye turist götüren İngiliz XL kapandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.