Türkler arasında ne cevherler var

Melbourne’da yaşayan Sebahattin Bey’in eşi Belma, dünyanın en seçkin kadın, güzellik ve moda dergilerinin başında gelen  Marie Claire Dergisi’ni her ay alır. Sebahattin Bey, bir yandan televizyon seyreder, bir yandan da eşinin geçen hafta aldığı derginin  122’nci sayısını karıştırırken 133’üncü sayfasında gördüğü fotograf “gözünü ısırdı.” “Ben bunları bir yerden tanıyorum” demeye kalmadan çığlığı bastı: “Yahu bunlar bizim Sydney Road’un gülleri değil mi!”

Evet, öyleydi. Bir reklamcı hanım, kafasında planladığı fotograf için aradığı “tipleri” nedense Sydney Road’da bulacağına karar vermiş, günlerce bu cadde üzerinde dolaştıktan sonra istediği “tipleri” bularak ve her birine 800 Dolar vererek, çekimleri gerçekleştirmişti. Bizimkiler, ünlü Beatles Topluluğunun, yine dünyaca ünlü pozunu canlandıracaklardı. 200 kadar poz çekildi. Ve reklamda kullanmak için yandaki fotograf seçildi.

Reklamcılar, tabii ki çektikleri fotografın altına ne yazacaklarını söylememişti. Feflex kağıtlarının reklamında, güya Avustralya Turu’nu gerçekleştiren Beatles’in anti tezi “Chernagovia” müzik topluluğunun afişi gösteriliyor ve altında şu ifade yer alıyordu: “We get enough rubbish from overseas without importing recycled paper.” 

FOTOĞRAF: “Bize altına ne yazacaklarını söylemediler”: Soldan sağa: Hayati Ünal (Pınarbaşı Restaurant’ta mutfak işçisi), Oğuz Çiloğlu (müzisyen), Hüseyin Daşlık, İsmet Güngördü (Pınarbaşı Restaurant’ın sahibi). Reflex Foto tarfından çekildi…

1114190cookie-checkTürkler arasında ne cevherler var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.