‘Türkler blöf yapmıyor!’

Gates, yeni Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Müllen ile Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, tasarının geçmesi durumunda ABD’nın telafisi olmayacak şekilde ağır bir bedel ödeyebileceğini belirtti.


Benzer bir durumda Türkiye’nin Fransa ile askeri ilişkilerini kestiğini hatırlatan Gates, “Türkler’in blöf yaptığını sanmıyorum. Sanırım Türkler, tazminat ve hatta belki toprak talepleriyle karşılaşacaklarını düşünüyor” dedi.


Gates, tasarının geçmesi durumunda Türkiye’nin, İncirlik Üssü’nü kapatmayabileceğini, ancak getireceği kısıtlamalarla Irak’ta ABD birliklerine yapılan malzeme sevkiyatını büyük ölçüde engelleyebileceğini söyledi.


Robert Gates, Washington’a gelen Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan ile görüştüğünü, ancak 1915 olayları tasarısının toplantıda gündeme gelmediğini kaydetti.


Kuzey Irak sorununa da değinen Gates, Türkiye’nin olası bir askeri müdahalesinin uluslararası bir krize yol açacağını savunarak, Ankara’dan bu adımı atmamasını istedi.


Gates, Irak’taki ABD birliklerinin, terör örgütü PKK’nın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili istihbarat edinmesi durumunda bunu Türk tarafına ileteceğini de anlattı.

1049470cookie-check‘Türkler blöf yapmıyor!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.