‘Türkler de bize Kızılderilileri sorar’

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabulü Amerikan medyasına damgasını vururken, MSNBC haber televizyonunun sunucusu Tucker Carlson, tasarının baş destekçilerinden Cumhuriyetçi Parti milletvekili George Radanovich’i canlı yayında azarladı. Söyleşi sırasında tasarının geçmesinin ABD’nin çıkarlarına büyük zarar vereceğini dile getiren Carlson, yayının bir yerinde, “Parmağımızı (Türklerin) gözüne sokuyoruz. Bunu da bu ülkede hâlâ kızgınlıktan çıldırmış birçok Ermeni olduğu için yapıyoruz. Neden kızgınlıktan çıldırmış olduklarını anlıyorum. Ancak bu yapılan, grup çıkarlarına dayalı siyaset. Bu Amerika’yı yaralıyor” dedi.

İNCİRLİK’İN YERİNİ BİLMİYOR

Radanovich Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrı bir ülke olduğunu, Türklerin bu tasarıyı “kişisel olarak almamaları” gerektiğini ve ABD’nin Türkiye’ye olduğu kadar Türkiye’nin de ABD’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sunucu Carlson, “Ama biz onları hem suçluyoruz, hem de ‘üstünüze alınmayın’ diyoruz” diye karşılık verdi. Carlson, daha sonra Ermeni iddialarına ilişkin olayların tarihte kaldığını ve bunların üzerine artık fazla gidilmemesi gerektiğini anlatarak, “Türkler de kalkıp bir referandumda Amerika’nın Kızılderililere muamelesini soykırım olarak ilan etse, Amerikalılar ‘sana ne’ der. Çünkü bu bize bir saldırı anlamına gelir. Onlar da bizim yaptığımızı neden saldırı olarak görmesin?” diye sordu.

Ermeni tasarısı destekçisi Cumhuriyetçi Radanovich ise Türkiye’nin Kızılderili soykırımı kararı çıkarması durumunda bunun kendisini rahatsız etmeyeceğini söyledi. Radanovich, konuşmasının bir yerinde, İncirlik üssünün Türkiye’nin “kuzeydoğusunda” olduğunu da iddia etti.

 

1159680cookie-check‘Türkler de bize Kızılderilileri sorar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.