Trump-Biden tartışmasında hakaretler havada uçuştu

Trump-Biden tartışmasında hakaretler havada uçuştu: ‘Akıllı değilsin’, ‘Palyaço’, ‘Putin’in finosu’

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat Aday Joe Biden arasında yapılan ilk canlı televizyon tartışması, adayların birbirlerinin sözünü kesmeleri, karşılıklı suçlamalar ve hakaretlerle geçti.

Trump, tartışma boyunca tekrar tekrar eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın sözünü keserek ve aynı anda konuşarak, Biden’ı sarsmaya çalıştı. Biden ise Trump’a “ırkçı”, “palyaço”, “Amerika’nın gördüğü en kötü başkan”, “Putin’in finosu”, “Çeneni kapatacak mısın?” gibi sözlerle çıkıştı.

New York Times’ın, Trump’ın 2016 ve 2017’de sadece 750 dolar federal gelir vergisi ödediği yönündeki haberi gündeme geldiğinde, Trump milyonlarca dolar vergi ödediğini iddia ederken, Biden “ortalama bir öğretmenin Trump’tan daha çok vergi ödediğini” söyledi.

Biden, sağlık sigortası konusundaki tartışmada “Donald bir dakika sessiz olur musun?” derken, Trump için “Burada söylediği her şey yalan” diye konuştu.

Moderatör Chris Wallace, Trump’ın Biden konuşurken yaptığı müdahalelerini durdurmaya çalışırken “Kampanya ekibiniz, her iki tarafın iki dakika sözü kesilmeden konuşmasını kabul etti. Söz kesilmeden. Sizin tarafınız bunu kabul etti. Lütfen kampanyanızın kabul ettiği kurala uyun” dedi.

____________

HABERİN DEVAMINI BBC TÜRKÇE’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-54350130

2456230cookie-checkTrump-Biden tartışmasında hakaretler havada uçuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.