Trump, damadı ve danışmanı Kushner’e arka çıktı: ‘Güvenim tam’

Trump, New York Times’ta yer alan açıklamasında “Kushner ülke için çok iyi işler yapıyor. Ona güvenim tam. Herkes ona saygı duyuyor ve ülkemize milyarlarca dolar kazandıracak programlar üzerine çalışıyor” dedi.

Ancak Trump, Suudia Arabistan ve İsrail’i de kapsayan 9 günlük yurt dışı ziyareti ardından yaptığı açıklamalarda, Kushner’e yönelik iddialara değinmedi.

Trump’ın başkan seçilmesinin ardından Kushner’in Rus yetkililerle gizlice haberleşmesi için geri planda bir iletişim kanalı oluşturmak istediği iddia ediliyor.

ABD basını iddiaları Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak’ın Moskova’daki üstleriyle yaptığı ve Amerikan istihbarat yetkililerince gizlice dinlenen haberleşmeye dayandırıyor.

İddialar Cuma günü ortaya atıldı. Musevi inancına göre Cumartesi günleri (Şabat) elektronik alet kullanmayan Kushner ise iddialara yanıt vermedi.

Kushner, Trump'ın büyük kızı Ivanka ile evli.
Kushner, Trump’ın büyük kızı Ivanka ile evli.

Geçen hafta da Kushner’in, Rusya’nın 2016’daki Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını araştıran soruşturma kapsamında, FBI (Federal Soruşturma Bürosu) tarafından incelendiği ortaya çıkmıştı.

ABD basını, soruşturmayı yürüten müfettişlerin Kushner’in “önemli bilgilere sahip olabileceğini” düşündüğünü ancak bunun Kushner’in şüpheli olduğu anlamına gelmediğini yazmıştı.

Soruşturma Kushner’in geçen yıl Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ve Rus banker Sergei Gorkov’la yaptığı görüşmelere odaklanıyor.

Rusya seçime müdahale iddialarını reddederken, Trump ise iddiaları “yalan haber” olarak niteliyor.

ABC: Kushner izne ayrılabilir

Trump, daha önce emlak sektöründe çalışıyor olan Jared Kushner’i özellikle ticaret politikası ve Orta Doğu’dan sorumlu danışmanı yapmıştı.

Kushner, Ocak ayında Trump’ın göreve gelmesinin ardından birçok yurt dışı ziyaretinde bulundu. Bu durum ABD basınında zaman zaman, 36 yaşındaki Kushner’e çok fazla sorumluluk verildiği eleştirilerinin yer almasına neden oluyor.

Amerikan ABC televizyonunun kıdemli Beyaz Saray muhabiri Jon Karl, son iddiaları değerlendirirken Kushner’in “Trump’a en yakın danışman” olduğuna dikkat çekti.

Beyaz Saray’dan kulis bilgisi veren Karl, Trump’a yakın insanların sessizce ‘Kushner’in geri adım atmasının, belki de izne çıkmasının vaktinin geldiğini’ konuştuğunu belirtti. (BBC Türkçe)

2093220cookie-checkTrump, damadı ve danışmanı Kushner’e arka çıktı: ‘Güvenim tam’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.