Trump: Erdoğan ile Patriotları konuşuyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Patriot hava savunma sistemi gönderme konusunda konuştuklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ”ABD Patriotları geri gönderebilir, hava savunma sistemine ihtiyacımız var” sözleri sonrası ABD Başkanı Donald Trump’dan da “Konuşuyoruz” açıklaması geldi.

Beyaz Saray’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve ABD’nin Taliban ile yaptığı anlaşmayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Donald Trump, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, Trump’a “Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD’nin Türkiye’ye Patriot hava savunma sistemi gönderebileceğini söyledi. Siz Türk yetkililerle bu konuda bir iletişim halinde misiniz, Türkiye’ye Patriot göndermeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Trump, yanıtında “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok görüşme yapıyoruz ve tam olarak sizin bahsettiğiniz konuyu da konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dün Katar’ın Doha kentinde konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, ‘ABD Patriotları geri gönderebilir, hava savunma sistemine ihtiyacımız var” demişti.

Çavuşoğlu, “ABD’nin Patriot’ları daha önce Gaziantep’te vardı. Bunları tekrar gönderebilirler. Özellikle NATO müttefiki olan Türkiye’nin müttefikleri tarafından desteklenmesi gerekiyor. Biz gerekeni yapıyoruz ama NATO’nun kuruluş amacı, ayakta kalma sebebi budur” ifadelerini kullanmıştı.

2391950cookie-checkTrump: Erdoğan ile Patriotları konuşuyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.