Trump’tan Avrupa’ya: IŞİD’li vatandaşlarınızı geri alın

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine Suriye’deki çatışmalarda yakalanan 800 civarı IŞİD militanının arasında bulunan vatandaşlarını alıp yargılamaları çağrısında bulundu.

ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ülkenin doğusunda IŞİD’in elindeki son kasabalara yönelik operasyonuna devam ediyor. Trump, IŞİD’in operasyonlar sonucu çökmek üzere olduğunu da belirtti.

Omurgasını Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu SDG, çatışmalarda yakalanan IŞİD militanlarını gözaltında tutuyor. Bu militanlarla ilgili bir tweet atan Trump, “ABD bu IŞİD savaşçılarının Avrupa’ya sızmasına seyirci kalmak istemiyor. Çok şey yaptık, çok para harcadık” dedi ve ekledi:

IŞİD militanının üzerinde bulunan kameradan çatışma görüntüleri

Trump, Avrupa ülkelerinin buradaki vatandaşlarını ülkelerine alıp yargılamamaları durumunda gözaltındaki IŞİD’lilerin serbest bırakılmak zorunda kalacağını belirtti.

4 yıl önce Suriye’ye kaçıp IŞİD’e katılan İngiliz: Pişman değilim ama dönmek istiyorum

İngiltere’de yayımlanan Sunday Telegraph gazetesine konuşan ABD’li yetkililer de IŞİD savaşçılarının yargılanmamaları durumunda Avrupa ülkelerine tehdit oluşturacağını söyledi.

İngiliz istihbaratı da IŞİD’in son dönemde Suriye’de aldığı askeri yenilgilere rağmen yeniden örgütlenerek daha fazla saldırı düzenlemeyi planladığı uyarısında bulunuyor.

2273310cookie-checkTrump’tan Avrupa’ya: IŞİD’li vatandaşlarınızı geri alın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.