TÜSİAD’ın yeni başkanı belli değil

Yalçındağ, ”Gümrük Kanunu Sonrası Düzenlemeler: Beyan Esası ve Piyasa Gözetim ve Denetim Uygulamaları” konulu panelin açılışından önce gazetecilerin ”TÜSİAD Başkanlığı görevini bırakması ile ilgili” sorularını yanıtlayarak, ”Genel Kurul’da daha fazla devam etmeyeceğimi söyleyeceğim. Genel Kurulumuzda da yeni bir başkan seçilecek” diye konuştu.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, şunları kaydetti:

”3 sene. Başkanlık çok onurlu bir görev ama aynı zamanda büyük sorumluluklar da gerektiriyor. Hakikaten 9 senedir de böyle süregelmiş, benim de artık kendi işlerimin başına dönme zamanım geldi. Çok keyif alarak, çok zor dönemlerde Türkiye’nin… Hakikaten çok yoruldum. Ama büyük bir onurla da bu görevi yaptım. Bayrağı başka bir arkadaşıma devretme zamanı geldi.”

”İsim Belli mi?” diye sorulması üzerine, Yalçındağ, ”Belli değil ama, 590 üyemizin hepsi de bu görevi yapabilecek hem donanıma hem özgüvene hem cesarete sahiptir. Dolayısıyla hem yönetim kurulundaki arkadaşlarımız hem tüm üyelerimiz … Biliyorsunuz, burada teamüller, gelenekler; öncelikle bir teklif götürülmesi gerekiyor. Birine herhalde bir teklif götürülecektir” dedi.

Bir gazetecinin ”Başkan Yardımcısı mı?” sorusu üzerine ”O mu bilmiyorum ama eğilim, üyelerimiz arasında bir istişare yapılarak öne çıkan isimlerden birine teklif götürülecektir sanıyorum” yanıtını verdi.

1222720cookie-checkTÜSİAD’ın yeni başkanı belli değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.