TSK: PKK’nın 50 milyon dolarlık cephanesi var

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Sınırdan silahlı geçilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını” anımsatarak PKK’lı teröristlerin ülke dışına çıkarken Türkiye’de bırakmasını istediği silahların dökümü ortaya çıktı. PKK kamplarını BBG evi gibi izlemeye alan TSK, örgütün elindeki silah miktarını ve değerini de hesapladı. Hazırlanan raporlara göre örgütün elinde en az 50 milyon dolarlık silah ve mühimmat bulunduğu tahmin ediliyor. Genelkurmay verilerine göre PKK, son iki yılda 15 milyon dolarlık silah satın aldı.

KANDİL CEPHANELİĞİ
Örgütün elinde çoğunlukla roketatar, tanksavar ve uçaksavar türü silahlar bulunuyor. Mayın ve uzaktan kumandalı patlayıcı alımı ve yapımına da özel önem veren PKK’nın elinde Doçka, Kanas, RPG-7 Roketatar, BCK Fişeği, M-16, G-3, Kalaşnikof C3, C4 ve A4 patlayıcılar da yer alıyor. Kandil Dağı’ndaki mağaraları cephanelik ve lojistik merkez olarak kullanan PKK’nın Hakurk, Bekur, Misalog, Zaro, Cemalurti, Armus- Ciya ve Minazerdi bölgelerinde cephanelikleri bulunuyor.

HAFİF SİLAHLAR RUS
Hafif silahların çoğunluğu başta Rusya olmak üzere eski doğu bloku ülkeleri ve Çin menşeili. Bir kısım silahlar ise Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, ABD gibi ülkeler tarafından üretildikten sonra, doğrudan veya dolaylı yollarla terör örgütlerine ulaşıyor. Arazide yeri tespit edilen ve emniyet gerekçesiyle yerinde imha edilen mayınlardan büyük çoğunluğunun İtalya menşeili olduğu ifade edildi. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle PKK’nın silah teminini bu ülke üzerinden de yaptığı belirlendi. PKK’nın Esad yönetimiyle füze pazarlığı yaptığı istihbarat raporlarında anlatılmıştı.

İŞTE O SİLAHLARIN DÖKÜMÜ
ROKETLER: Örgütünün elinde 2 bine yakın roket olduğu tahmin ediliyor. Yüzde 85’inin Rusya, yüzde diğerlerinin Irak ve Çin menşeili olduğu belirtiliyor.
KALAŞNİKOFLAR: 20 bine yakın. Çoğu Rus yapımı. Macaristan ve Bulgaristan orijinli olanlar da var.
DİĞER TÜFEKLER (KANAS, MAVZER, BKC, G-1): 10 bine yakın. Yaklaşık 6 bini suikast silahı olarak bilinen Kanas. Rus, İngiltere ve ABD menşeili.
TABANCA: 4 binden fazla. Çoğu Çekoslovak, İspanya ve İtalya yapımı.
EL BOMBALARI: 5 bine yakın. Çoğunluğu Rusya ve Almanya menşeili
MAYINLAR: 15 bine yakın olduğu ifade ediliyor. Yüzde 70’inin İtalyan yapımı olduğu belirtiliyor. (Sabah-Ceyda Karaaslan)

1377650cookie-checkTSK: PKK’nın 50 milyon dolarlık cephanesi var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.