‘TSK’nın istihbarat bilgileri sende ne arıyor?’

Balbay’a sorgusunda, cezaevinde olan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile olan ilişkisine ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Ergenekon soruşturmasının 1 Temmuz 2008 tarihinde yapılan 6. dalga operasyonunda gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı.

Balbay, serbest kaldıktan sonra şunlar söylemişti: “Terör beni yaraladı. Bu sadece kendi içimdeki bir yara bır sitemim ya da su anda yaşadıklarıma karşı herhangi bir serzenişim yok. Ama ruh halim terör yaralısı hissediyorum kendimi.”

Perşembe günü Neriman Aydın ile İstanbul’a getirilen Mustafa Balbay, savcılar tarafından 10 saat sorgulandı.

Sorgusunda Balbay’a, Ergenekon soruşturmasından tutuklu Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile olan yoğun diyalogları soruldu.

Gazeteci Balbay, Özbek’in Onursal Başkanı olduğu Art televizyonunda program yaptığını, onların finanse ettiği Strateji dergisini gazetelerinde ek olarak verdiklerini, tüm bu işlemlerin belgeli ve faturalı olduğunu söyledi.

Mustafa Balbay’a ayrıca Türk Silahlı Kuvvtleri tarafından hazırlanan komşu bir ülkenin silahlı kuvvetlerine ait istihbarat raporunun kendisinde ne aradığı soruldu.

Balbay, belgelerin gazeteci oludğu için kendisine ulaştığını söyleyerek, “Ben bunları kitap yazabilirim düşüncesiyle aldım. Bunların bir kısmını kitaplarımda kulandım. Kalanını ise iptal ettim” dedi.

Balbay, Neriman Aydın’la birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1190400cookie-check‘TSK’nın istihbarat bilgileri sende ne arıyor?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.