TTB: Hekim ve sağlık çalışanlarının aşılanması acilen tamamlanmalı

Sağlık çalışanlarının yaklaşık yüzde 10-15’inin ilk etapta aşılanamadığına dikkat çeken Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığına açık mektup yazarak aşılamanın acilen tamamlanması çağrısı yaptı.

Çinli Sinovac firmasının koronavirüs (Kovid-19) aşısı CoronaVac, sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Sağlık Bakanlığına yönelik yazılan açık mektupta, birtakım eksiklik ve aksaklıklara bağlı olarak yaklaşık yüzde 10-15 oranında sağlık çalışanın ilk etapta aşılanamadığı belirtilerek hekim ve sağlık çalışanlarının acilen aşılanması çağırısı yapıldı.

“YÜZDE 10-15 ORANINDA SAĞLIK ÇALIŞANI İLK ETAPTA AŞILANAMADI”
Tüm dünyada olduğu gibi ülkede de en riskli grupların başında gelen sağlık çalışanlarına, ilk ve öncelikli olarak aşı uygulanmaya başlandığı belirtilen mektupta, “Ülkemizde gecikmeli olarak başlanan aşılama uygulamalarıyla birlikte sağlık çalışanlarının çok büyük kısmı, kısa sürede büyük bir uyum içinde ilk doz aşılarını olmuşlardır. Ancak aşılamaya ilişkin gerekli bilgilendirmelerin yapılmaması, sürecin belirsiz olması, zaman darlığı, sisteme dair bir takım eksiklik ve aksaklıklara bağlı olarak yaklaşık yüzde 10-15 oranında sağlık çalışanın ilk etapta aşılanamadığı görülmektedir. Emekli ve fiilen çalışmayan hekimler aşılanamayan gruplar içindeyken daha sonra aşılanacak gruplar arasına dahil edilmiş ancak tüm tıp öğrencileri, sağlık öğrencileri ve pandemi döneminde fiilen çalışmayan sağlık çalışanları kapsama alınmamıştır” denildi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI SİSTEMDEKİ SORUNLAR NEDENİYLE AŞILANAMAMIŞTIR”
Aşılanamayan sağlık çalışanları daha sonra başvuru yaptıklarında “Belirlenen süre içerisinde adınıza tanımlanan aşınızı yaptırmadığınız için öncelik durumunuz sonraki aşamada yeniden değerlendirilecektir” şeklinde bir uyarı ile karşılaştığına dikkat çekilen mektupta şöyle denildi:

“Oysaki bu sağlık çalışanlarının çok büyük kısmı aşı olmak için başvuru yapmış, ancak sistemdeki sorunlar nedeniyle aşılanamamıştır. Bu durumun en kısa sürede düzeltilerek pandemiyle mücadelenin olmazsa olmazı sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli, talep eden tüm sağlık çalışanları bekletilmeden aşılanmalıdır. Konu ile ilgili gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.” (HABER MERKEZİ)

2489350cookie-checkTTB: Hekim ve sağlık çalışanlarının aşılanması acilen tamamlanmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.