TTB ile dayanışma nöbeti: Biz her sorunumuzu toplumsal dayanışma ile aştık

TTB Genel Merkezi’nde tabip odaları , siyasi parti ve emek ve demokrasi güçleri TTB ile Dayanışma Nöbeti gerçekleştirildi. Nöbette TTB’nin her sorunu toplumsal dayanışma ile aştığı vurgulandı.

TTB Genel Merkezi’nde çeşitli illerden tabip odaları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile emek ve demokrasi güçlerinin katılımıyla TTB ile Dayanışma Nöbeti gerçekleştirildi.

Nöbete HDP Milletvekilleri Necdet İpekyüz ile Kemal Bülbül, Gazeteci Hüseyin Aykol, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK),Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri (Tüm-Bel-Sen) ile Emek Partisi de destek verdi.
“DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLER BİR OLARAK KARANLIĞI YIKMALI”
Dayanışma Nöbeti’nin açılış konuşmasını Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut yaptı. Bulut, Türk Tabipleri Birliği’nin bu sorunlarla ilk kez karşılaşmadığını belirterek; “Ama biz her sorunumuzu toplumsal dayanışma ile aştık. Toplumsal dayanışma bizlere geleceğimize olan direncimizi artırma ve hukuk önündeki mücadelemiz açısından çok önemli. Çünkü Türkiye’yi karanlıkta boğmaya çalışan bir muktedir var. Ve bu karanlıkta boğmayı başarmamızın tek nedeni de toplumun tüm demokratik kitle örgütlerinin ışıklarını bu buraya odaklayarak bu karanlığı yıkmalı. Sizlerin bu nedenle birlikte olmaları bizler için çok önemli.” diye konuştu.
“20 YILIN HESABINI SORACAĞIZ”
Bulut’un ardından konuşan KESK MYK Zeynep Erkan Korkmaz, bugün hekimlerin haksız saldırılara maruz kaldığını ancak saldırıları birleşe birleşe aşacaklarını ifade etti.
Korkmaz’ın ardından söz alan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Bugün nasıl HDP üzerinde. Bir baskı varsa benzer bir baskının da TTB üzerinde olduğunu görüyoruz. Geçmişten bugüne TTB ile dayanışma halindeyiz. Bugün buradayız ve bu eylem, sistem karşısında durmak bir erdemdir. Son 20 yılın hesabını ve tüm hukuksuzlukların hesabını soracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
“ŞEBNEM HOCA İLE GURUR DUYUYORUZ”
SES Genel Kadın Sekreteri Gönül Adıbelli ise, “Biz de bugün aynı hukuksuz süreci şimdiki dönem eş başkanımız Selma Atabey ve geçmiş dönem eş başkanımız Gönül Erden’in cezalandırılmaları ile yaşıyoruz. Bu hukuksuzluk karşısında dayanışmanın önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Tüm-Bel-Sen MYK adına söz alan Nazife Bayrak Tosu ise söze 8 Ocak 1996 tarihinde yaşamını yitiren Evrensel Gazetesi Metin Göktepe’yi anarak başladı. Tosu, zor zamanlardan geçildiğini, kim kral çıplak diyorsa onun cezalandırıldığını sözlerine ekledi ve “Şebnem Hoca ile gurur duyuyoruz. Bugün yaşadıklarımızı haketmiyoruz. Ve hak etmediğimiz için bedeli ne olursa olsun biz kazanacağız” dedi.
“MERKEZ KONSEYİ HER DÖNEM HEKİMLİK SORUMLULUĞUNU ÖZÜMSEMİŞTİR”
Emek Partisi Ankara İl başkanı Şükran Doğan, ise TTB’ye teşekkür ederek söze başladı. “Dün ve bugün yapmış olduğunuz her şey için teşekkür ederiz. Bugün halk sağlığını koruduğunuz için haksızlıklarla uğruyorsunuz. Bize de bu süreçte siyasi partiler olarak dayanışma içinde olmak düşer.” diye konuştu.
“Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dediği için geçmiş dönemde yargılanan önceki dönem merkez konseyi üyesi Dr. Selma Güngör’de, “Dün bizim yaşadıklarımız bugün sevgili Şebnem’in yaşadıklarıdır. Merkez Konseyi hemen her dönemde hekim sorumluluğunu özümsemiştir. Bu anlamda TTB ile gurur duyuyorum. TTB, hekimlik sorumluluğunu her zaman doğru bir biçimde ele aldı. Evet zor günler ama zor günlerden dayanışma ile çıkacağız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
2659800cookie-checkTTB ile dayanışma nöbeti: Biz her sorunumuzu toplumsal dayanışma ile aştık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.