Tüm partileri soladı, 5 bin 300 kapı çaldı

İngiltere tarihinde eşine çok az rastlanan bir seçim kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Kuzey Londra’daki Enfield belediye encümen üyeliği yarışması, bu yerel seçimleri çok daha ilgili hale getiriyor.

Edmonton Green bölgesinden bağımsız aday olan Oktay Cinpolat, bölgede aday gösteren tüm partilerden daha fazla ev ziyaretinde bulundu. Toplam 5 bin 300 ev ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Cinpolat, bazı evleri ve esnafı bir kaç kez ziyaret ettiğini belirtiyor.

Hiç bir partinin böyle bir çalışma yapmadığını ve parti merkezlerinin halkın çıkarının karşısında duran politikalarından dolayı, adayların seçmene utangaç bir şekilde yaklaştıklarını ve seçmenin de bu partilere tepkili olduğunu belirtti.

“Araştırma gibi kampanya yaptık”

Binlerce ailenin ve kişinin dertlerini dinlediklerini ve çözüm yollarını tartıştığını söyleyen Cinpolat, “Öyle bir çalışma yaptık ki, adeta bir araştırma misali. Örneğin, seçmen en çok belediyenin kendilerini dinlemediğini söylüyor. İkinci sırada çöp sorunu geliyor. Üçünü sırada gençlik ve sokak suçları geliyor, dördüncü sırada konut sosyal konut sorunu geliyor. Daha sonra da belediye yetkililerinin halka sormadan kapalı kapılar arkasında kararlar alması geliyor. Bu kararların çoğunun bölge halkının zararına olduğu da biliniyor.

İşine geldiğinde çevreci oluyorlar

Enfield bölgesinde yönetimde olan İşçi Partili yetkililerin, çevre sorununu işine geldiği gibi ele aldıklarını belirten Cinpolat, “Neden sormuyorsunuz halka”? diye sordu. “Okul önlerinden geçen yolların kapatılmasına ilişkin çevre sebeplerini gösteriyorlar. Çocukların egzoz dumanından etkilenmemesi için yaptıklarını söylüyorlar. Peki yan sokakta yoğunlaşan trafiğin okula bir zararı olmuyor mu? Ya da koca çöp yakma tesisine kılıf arayıp duruyorlar. Üstelik neredeyse, çöp yakma tesisi yararlıdır diyecekler” ifadelerini kullandı.

Kameralar ticaret içindir çocuklarımızla alakası yok

Edmonton Green bağımsız aday Oktay Cinpolat, “Olmaz böyle bir şey. Hem halka sormuyorsunuz ve hem de kafanızdan gerekçeler uyduyorsunuz. Madem okul önlerindeki yolları kapatıyorsunuz. Birincisi o bölgedeki halka sormanız lazım. Karar kapatılması yönünde ise, yerleştirdiğiniz kameralarda kestiğiniz cezaları eğitime harcayın.

Okul önlerine konan kameraların tek bir amacı var. Ceza kesmek. Tüm Enfield’de cezalardan gelen gelir arttı. Eğitim bütçesi düştü. Kütüphaneler kapatıldı. Şimdi ben soruyorum. Okul önlerine yerleştirilen kameralar ya da kapatılan yollara konan kameralardan gelen cezaların hepsini eğitime ayırın. Bunu yapmazlar, çünkü amaç çocuklarımız değil, amaç cezalardan elde edecekleri gelirdir.

İşte kapısını çaldığımız 5 bin 300 ev halkının ezici bir çoğunluğunun anlattıkları bunlar. Bunları düzeltmek ya da belediye yönetiminin daha fazla işçi ve emekçiler üzerinden kesintiler yapmasına engel olacağım. Ben ve arkadaşım Teresha Reid belediyede binlerce bölge halkının gerçek sesi olacağız. Belediyede alınan her kararı halkımızla paylaşacağız. Bundan sonra kapalı kapılar ardınladan hiç bir karar alınamayacak” dedi.

2603170cookie-checkTüm partileri soladı, 5 bin 300 kapı çaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.