Tunus yine karıştı

Tunus İçişleri Bakanlığı yetkilisinin duyurduğu sekiz saatlik sokağa çıkma yasağı, bir sanat sergisini protesto edenlerin düzenlediği saldırıların ardından geldi.

Hükümet, karakolların da ateşe verildiği şiddet olaylarından aşırı muhafazakâr Selefileri sorumlu tuttu. Ancak Selefiler olaylarla ilgileri olmadığını duyurdu.

Sokağa çıkma yasağı, Ben Arouss’un mahalleleri ile Ariana, Manouba, Sousse, Monastir, Jendouba ve Ben Guerdane’da uygulanacak.

Tunus’ta Pazartesi günü polis merkezleri, mahkeme binası ve bir sanat galerisi saldırıya uğramıştı.

Kuzey bölgesi La Marsa’da bir grup gösterici, zorla girmeye çalıştıkları bir sergide, “dine hakaret” olarak gördüğü bazı resimleri yırtmıştı.

Sergide, Mekke karikatürü, çıplak bir kadın resmi ve karınca şeritleri ile yazılan “Allah” yazısı sergileniyordu.

Reuters, Tunus devlet televizyonuna dayandırdığı haberinde, gece yarısı Tunus’un kuzeydoğu kenti Jendouba’daki işçi sendikasına ait ofislerin de Selefiler tarafından ateşe verildiğini duyurdu.

Tunus Adalet Bakanı Nureddin Bhiri, şiddetten sorumlu olanların “ağır bir bedel ödeyeceğini” söyledi.

Tunus radyo kanalına konuşan Bhiri, “Bunlar kontrolü kaybetmiş terörist gruplar, toplumda yalnızlaştılar” dedi.

Bhiri, saldırıların El Kaide lideri Eyman el Zevahiri’nin Tunuslulara “hükümete karşı a ayaklanmaları” çağrısı yapmasından sonra geldiğine dikkat çekip Zevahiri’nin açıklamasının grubu tetiklemiş olabileceğini belirtti.

AFP haber ajansına konuşan Adalet Bakanlığı’ndan bir yetkili, gözaltına alınanların terörle mücadele yasasına göre yargılanabileceğini söyledi.

Tunuslulara “İslam karşıtı hareketlere” karşı ayaklanmaları çağrısında bulunan Selefi grup şiddet olaylarıyla ilgisi olmadığını duyurdu. (BBC)

1345770cookie-checkTunus yine karıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.