Turiste promosyon kartı

TÜBİTAK’a “Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı Programı” (1007 Programı) kapsamında sunulan projede, kart üyeliğine katılacak olacak otel, lokanta gibi turizm sektöründeki firmalardan alışveriş yapan turistlerin, topladıkları puanlarla çeşitli indirimler ve hediyeler kazanması öngörülüyor.


Projeyle turistlerin Türkiye’ye tekrar gelmesini ve turizmden elde edilen gelirin arttırılması amaçlanıyor.


TÜBİTAK’ın kabul etmesi halinde, yaklaşık bütçesi 2 milyon 500 bin YTL olan projenin AR-GE ile teknik altyapısının bu kurum tarafından hazırlanacağını ve en kısa zamanda uygulamaya geçileceğini belirten yetkililer, kartın nasıl kullanılacağı hakkında da bilgi verdiler.


Buna göre, karta bakanlıktan belgeli tesisler ile seyahat acentelerinin yanı sıra lokanta, hediyelik eşya dükkanı ve müzeler gibi turizm alanında faaliyet gösteren firmalar belirli aidatlar ödeyerek dahil olabilecekler.


Öncelikle bakanlık belgeli tesisler ve seyahat acentelerinde form dolduran turistlere, içinde bir miktar teşvik puanıyla ücretsiz olarak verilecek kartlar, sistemin yaygınlaşmasıyla internetten başvuru yapanların adreslerine gönderilecek veya bakanlığın yurt dışındaki büroları aracılığıyla sunulacak.


5 YIL GEÇERLİ OLACAK


Kart okuyucu makineler sayesinde karta üye firmalarda harcama yaptıkça puan kazanacak turistler, puanlarını yine karta üye tesislerde kullanabilecek, çeşitli indirimlerden yararlanabilecek ve puanları arttıkça “bedava tatil” gibi bazı hediyeler kazanacak.


Alındığından itibaren 5 yıl geçerli olacak “Turist Promosyon Kartları”nın kullanımı bir web portalıyla da desteklenecek. Portala üye olacak kart sahibi turistler, restoran, konaklama, hediyelik eşya satan işletmeler ile kültür ve sanat aktiviteleri gibi gidecekleri destinasyon hakkında detaylı bilgileri öğrenecek ve ürünlerin fiyat bilgilerine kadar ulaşabilecek.


“TURİZM GELİRİNİ ARTTIRABİLİR”


Yetkililer, kart sayesinde bir turistin topladığı puanları kullanmak için Türkiye’yi yeniden ziyaret edebileceğini düşündüklerini söylediler.

1056300cookie-checkTuriste promosyon kartı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.