Turizm: Almanya Türkiye konusunda acele karar vermeyecek

Çavuşoğlu ve Ersoy, seyahat uyarısının bir an önce kaldırılması konusunda Berlin’i ikna edemedi. Merkel Hükümeti, topu “ortaklaşa karar alacağız” dediği AB’ye attı, karşılanması gereken kriterlere işaret etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizmde bir an önce normalleşmenin sağlanması için Almanya’ya yaptığı ziyarette, beklentilerine karşılık bulamadı.

Beraberinde Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile Berlin’de temaslarda bulunan Çavuşoğlu, turistlerin güvenli şekilde tatillerini yapabilmeleri için güvenceler verdi, alınan önlemleri anlattı ve Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını “bir an önce” kaldırmasını beklediklerini aktardı.

Söz verilmedi

Ancak Alman tarafı, mümkün olan en kısa sürede, daha fazla ülkeye seyahat uyarısının kaldırılmasını “umut ettiklerini” aktarmakla birlikte bu konuda Türkiye’ye şimdiden söz veremeyecekleri mesajını verdi.

Alman bakanlar görüşmelerde seyahat kısıtlamalarının kaldırılması konusunda Almanya’nın diğer AB ülkeleriyle ortak hareket edeceğinin altını çizdiler, Türkiye ile ilgili kısıtlamaların kalkması için de bu alandaki AB kriterlerinin karşılanması gerektiğini vurguladılar.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında da nazik ve diplomatik ifadelerle, Türkiye konusunda tek taraflı adım atamayacakları, bu konuda hızlı bir kararın da mümkün görünmediği mesajını verdi. Maas, karar alırken güvenilir, bilimsel veriler ışığında, son epidemolojik durumu ve alınan önlemleri gözden geçirerek karar vereceklerine işaret etti.

Şimdi ne olacak? (DW)

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/turizm-almanya-t%C3%BCrkiye-konusunda-acele-karar-vermeyecek/a-54042904

2430550cookie-checkTurizm: Almanya Türkiye konusunda acele karar vermeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.