Turizm Bakanı: Galata Kulesi İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınacak

Turizm Bakanı Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletmesi sözleşme süresi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınacak. Meydandaki büyük bina kamulaştırılacak.

Turizm Bakanı Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Kars’ı ziyaret etti ve giderken bindiği Doğu Ekspresi’nde turizm projelerini anlattı.

Sözcü’den Deniz Zeyrek’in haberine göre; Bakan Ersoy Galataport’tan Atatürk Kültür Merkezi’ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını, ismini de “Beyoğlu Kültür Yolu” koyduklarını anlattı. Buna göre Galataport’tan başlayıp Galata Kulesi’ne gelinecek. Kule işletmesi sözleşme süresi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınacak. İstanbul’un ilk meydanı olan Galata Kulesi etrafındaki alan genişletilecek. Bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak. Devamında Beyoğlu Evlendirme Dairesi kültür sanat merkezine dönüştürülecek.

“70 LİRALIK LAHMACUNA DEĞİL FIRSATÇILIĞA KARŞI ÇIKIYORUM”

Ersoy, gazetecilerin Bodrum’daki plajlarda lahmacunun 70 liraya satıldığını anımsatması üzerine, “Ben buna karşı değilim. Bunu bütün sezon satabiliyorsanız satın. Ancak bayramda 70 yap sonra düşür, ben fırsatçılığa karşıyım” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

2389560cookie-checkTurizm Bakanı: Galata Kulesi İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.