Türk-İş’in asgari ücret teklifi 9 bin

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Asgari ücret teklifimiz 9 bin lira, kabul ederseniz imzalarız.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantısı tamamlandı. Toplantı çıkışında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret teklifini 9 bin lira olarak açıklayarak, “Verirlerse masaya otururuz imzalarız vermezlerse o masada olmayız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıyı takip etmek isteyen gazeteciler turkuaz basın kartı dayatmasına maruz kalırken kurum kartı ile giriş yapmak isteyen gazeteciler içeri alınmadı.

Toplantıya Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak katıldı.Toplantı öncesi konuşan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, “Rakamlar bugün netleşecek. Hem işveren hem de Bakanlığın elini görelim. Bundan sonra biz de elimizdekini masaya dökeyeceğiz.İnşallah umutları boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız. Arzumuz bu yönde” dedi.

“9 BİN VERMEZLERSE MASAYA OTURMAYIZ”
Toplantı çıkışında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “40 senedir açlık-yoksulluk sınırına dair arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar.Ayın 1’inde açlık sınırı 7 bin 785 ifadesini kullandık. 20 gündür Türk-İş’in teklifi bu denildi. Teklifimiz 9 bin. Verirlerse masaya otururuz imzalarız vermezlerse o masada olmayız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

2655640cookie-checkTürk-İş’in asgari ücret teklifi 9 bin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.