Türk-İş Başkanı: Enflasyon böyle devam ederse zammın özelliği olmaz

Ücret zamlarının enflasyon karşısında erimesine değinen Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, “İstediğin kadar zam al. Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, artan hayat pahalılığı karşısında asgari ücrete zam yapılması konusunda, “Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz” dedi.

Türk-İş’in sokakta çalışan dönüşüm işçileri için Ankara’da bir otelde verdiği iftara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran katıldı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 2018 yılında atık toplayıcılarıyla birlikte yola çıktıklarını ifade ederek, geçmişte dünyanın belli ülkelerinden atık geldiğini ama bakanlığın buna kota getirdiğini söyledi. Daha önemlisi atıkların artık 4-5 katına satıldığını belirten Atalay, Türk-İş’in sadece atık toplayıcılarıyla iftar yaptığını dile getirdi.

Esnafın, memurun ayrı ayrı sıkıntıları olduğunu belirten Atalay, “Önümüzde son yılların en yüksek enflasyonunun olduğu bir ortamdayız. Bir an evvel bu enflasyon belli bir noktaya getirilir de, istediğin kadar zam al. Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

2597240cookie-checkTürk-İş Başkanı: Enflasyon böyle devam ederse zammın özelliği olmaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.